Londra Borsası’na 1 milyar dolarlık sahte yatırım haberini yutturdular

Londra Borsası, ABD'li bir şirketin yapay zeka robotu ChatGPT'yi geliştiren OpenAI'a 1 milyar dolar yatırım yapacağına ilişkin basın açıklamasının sahte olduğunun anlaşılması üzerine web sitesinden kaldırdı.

Ekonomi 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
ChatGPT için bir milyar dolarlık yatırım planladığına ilişkin sahte basın bülteni Londra Borsası'nın sitesinde yayınlandı.

Londra Borsası’nın (LSE) internet sitesinde, ABD merkezli bir şirketin yapay zeka robotu ChatGPT’yi geliştiren OpenAI şirketine bir milyar dolar yatırım yapacağına ilişkin yayımlanan basın açıklaması, sahte olduğunun anlaşılması üzerine kaldırıldı. New York merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Ripplewood’un, ChatGPT için bir milyar dolarlık yatırım planladığına ilişkin açıklamanın finansal haberler sağlayıcısı Alman EQS tarafından yayımlanmasının ardından LSE’nin internet sitesinde basın açıklamaları bölümünde de yer aldı.

Gazetecilerin dikkatine: Google'ın haber yazan yapay zekâ robotu Genesis yakında işe başlıyorGazetecilerin dikkatine: Google’ın haber yazan yapay zekâ robotu Genesis yakında işe başlıyor

Ripplewood FBI’a ihbar etti

LSE sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “LSE internet sitesinde ve diğer haber platformlarında hatalı olma olasılığı bulunan bir basın bülteninin bulunduğu konusunda bilgilendirildik. Bu bilgilendirme haber kaynağı ortaklarımızın birinden geldi ve onların bildirimi üzerine internet sitemizden kaldırıldı” ifadelerine yer verdi. İngiliz Evening Standard gazetesinin haberine göre, Ripplewood, şirket adına yapılan sahte basın açıklamasının araştırılması için avukatlarını görevlendirdi.

Haberin LSE’nin sitesinde yer almasından ve bazı haber ajansları tarafından servis edilmesinin ardından Ripplewood’un, adının dolandırıcılığa alet edilebileceği gerekçesiyle FBI’a ihbarda bulunduğu öğrenildi.

Meta'dan yapay zeka sektörünü değiştirebilecek hamle: Yeni dil modelini ücretsiz yapacakMeta’dan yapay zeka sektörünü değiştirebilecek hamle: Yeni dil modelini ücretsiz yapacak

 

Gazetecilikte kritik eşik: Associated Press, ChatGPT'ye arşivini açtıGazetecilikte kritik eşik: Associated Press, ChatGPT’ye arşivini açtı

Yapay zekayı gelecekte kendi zehri mi çökertecek?Yapay zekayı gelecekte kendi zehri mi çökertecek?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.