Maliye bayram öncesi tatlıcılarla konfeksiyonculara çıkarma yaptı

Maliye 11 Haziran'dan bayram arifesi 15 Haziran gün sonuna kadar ekonomik faaliyetlerin yoğunlaştığı tatlıcı, şekerci, konfeksiyon gibi sektörlerdeki mükelleflere yönelik ülke genelinde bayram denetimleri yapıldı.

Ekonomi 18 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Bayram öncesi dönemde 8 bin 227 mükellefi denetlendi ve denetimlerde kayıt dışı hasılat tespit edildi.

Vatandaşın Kurban Bayramı’nı kutladığı sosyal medya paylaşımında Anadolu Ajansı’nın (AA) denetimlere ilişkin haberine de yer veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Kayıt dışılıkla mücadelemize her alanda ara vermeden devam ediyoruz” mesajı doğrultusunda denetimler sürüyor.  Hazine ve Maliye Bakanlığı Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı baklavacı, şekerci ve konfeksiyon sektörlere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre 11 Haziran’dan bayram arifesi 15 Haziran gün sonuna kadar ekonomik faaliyetlerin yoğunlaştığı tatlıcı, şekerci, konfeksiyon gibi sektörlerdeki mükelleflere yönelik ülke genelinde bayram denetimleri yapıldı. Denetimlerde fıstık fiyatındaki nedensiz artışla fiyatların arttığı baklavayla ilgili Gaziantep’te baklavacılarda hasılat tespiti de yapıldı. Bayram öncesi dönemde 8 bin 227 mükellef denetlendi. Denetimlerde kayıt dışı hasılat tespiti yapıldı, mükellefler incelemeye sevk edildi.

Hatalı KDV tespit edildi

Ekipler 195 mükellefin hatalı Katma Değer Vergisi (KDV) oranı uyguladığını, 357 mükellefin ödeme kaydedici cihaz ve satış yazılım programları arasında entegrasyon olmadığını belirledi. İncelemelerde 13 mükellefin işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığı, 298 mükellefin IBAN yoluyla tahsilat gerçekleştirdiği, 50 mükellefin kayıt dışı faaliyette bulunduğu ve kayıt dışı 18 işçi çalıştırıldığı tespit edildi. Bu  işletmeler gerekli işlemlerin yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.