Maliye yaz denetimleri için sahillere iniyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaz döneminde Antalya, Muğla ve İzmir başta olmak üzere turizm beldelerinde yoğun kullanılan işletmelerde denetimlerini sıkılaştıracak. Özellikle gece kulübü, restoran ve beachlerde hasılat tespiti yapılacak.

Ekonomi 17 Haziran 2024
Bakan Şimşek vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladığı sosyal medya paylaşımında denetimlerle ilgili Anadolu Ajansı (AA) haberine de yer vermeyi ihmal etmedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri turizm sezonunun başlamasıyla bu alana yönelik denetim takvimini oluşturdu. Ekipler yaz aylarında başta Antalya, Muğla ve İzmir olmak üzere turizm beldelerinde denetim yapacak.

Bu amaçla Antalya, İzmir ve Muğla’ya yüzlerce denetim personeli takviyesi yapıldı. Gece faaliyet gösteren eğlence mekanları, yat turizmi, plaj kulübü diye de bilinen beach clubların yanında otel ve pansiyonlarda saha denetimleri gerçekleştirilecek. Denetim kapsamında restoranlar, işlek cadde ve sokaklardaki işletmeler de yer alacak. Özellikle gece kulübü, restoran ve beachlerde hasılat tespiti yapılacak.

Konut kiralama sektörü de takipte

Gelir İdaresi ekipleri denetimlerde günübirlik konut kiralamalarına da ağırlık verecek. Yazlık kiralamalara yönelik 2023 yılına ilişkin analiz çalışmaları da yapılırken gelir elde ettiği düşünülen mükellefler izaha davet edilip sonuca göre gönüllü uyumla beyanda bulunmaları sağlanacak. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan günübirlik konut kiralama izni alan mükellefler ile boş olan ve günübirlik kiralama potansiyeli olan konutlar yoklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladığı ve kayıt dışılıkla mücadeleye her alanda ara vermeden devam ettiklerini belirttiği sosyal medya paylaşımında denetimlerle ilgili Anadolu Ajansı (AA) haberine de yer verdi:

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda 'tombul parmak' vakasıHazine ve Maliye Bakanlığı’nda ‘tombul parmak’ vakası

2000 ekonomi programında olduğu gibi Hazine güçlendirilecek2000 ekonomi programında olduğu gibi Hazine güçlendirilecek

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.