Morgan Stanley 3 bin kişiyi işten çıkaracak

Aralık ayında yaklaşık 1.600 kişiyi işten çıkaran Morgan Stanley banka personelinin yüzde 5'ine karşılık gelen 3 bin kişiyi daha işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Ekonomi 3 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

ABD’de bankacılık krizi sonrası Wall Street devlerinin işten çıkarma dalgasına Morgan Stanley de katıldı. Morgan Stanley, resesyon korkularının ekonomik toparlanmayı geciktirmesiyle yeni bir işten çıkarma turuna hazırlanıyor.

Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre, üst düzey yöneticiler bu çeyreğin sonuna kadar yaklaşık 3 bin kişiyi işten çıkarmayı değerlendiriyorlar. Bu, mali müşavirler ve varlık yönetimi bölümünde onları destekleyen personel hariç, banka personelinin yaklaşık yüzde 5’ine karşılık geliyor. Kaynaklardan biri, bankacılık ve aracı kurum grubunun işten çıkarmaların çoğunu üstlenmesinin beklendiğini söyledi.

Fed’in faiz artışları ve bankacılık krizi faaliyeti azalttı

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışları yoluyla enflasyonu dizginleme arzusu ve ardından gelen bölgesel bankacılık kargaşası, faaliyeti daha da azalttı. Banka CEO’su James Gorman, geçen ay sigortalama ve birleşme faaliyetlerinin bastırıldığını ve bu yılın ikinci yarısından veya 2024’ten önce bir toparlanma beklemediğini söyledi.

Birleşme, çalışanların yüzde 30'unu işinden edecekBirleşme, çalışanların yüzde 30’unu işinden edecek

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.