MÜSİAD Başkanı: Dolar yıl sonunda 30 TL’yi aşabilir

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, “Döviz kurunda bu kadar ani yükselişi beklemiyorduk. Yıl sonunda da 30’lu rakamları geçmeyeceğini düşünüyorduk. Ancak son artışlarla birlikte yıl sonunda 30 TL’yi biraz aşabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Ekonomi 7 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, yıl sonunda dolar/TL’nin hangi seviyelere çıkacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Döviz kurunda bu kadar ani yükselişi beklemiyorduk” diyen Asmalı, “(dolar/TL’nin) Yıl sonunda da 30’lu rakamları geçmeyeceğini düşünüyorduk. Ancak son artışlarla birlikte diye konuştu. Habertürk TV’ye konuşan Asmalı ayrıca Türkiye ekonomisindeki kronikleşen iki sorunun enflasyon ve cari açık olduğunu ifade etti.

Yeni kabineye ilişkin yaptıkları önerilerde ana çerçevenin “reel politikaya dönüş” olduğunu da belirten Asmalı, “Merkez Bankası enflasyon beklentisini yüzde 5’lerde tutmamalı. Aradaki sapma çok fazla olursa inandırıcılığı sorgulanmaya başlıyor” değerlendirmesini yaptı.

Piyasalarda 'sadeleşme' zirvesi: Dolar 26 lirayı, borsa 5700 puanı geçtiPiyasalarda ‘sadeleşme’ zirvesi: Dolar 26 lirayı, borsa 5700 puanı geçti

Piyasaları faiz ateşi sardı: Dolar 25, euro 28 TL'yi aştıPiyasaları faiz ateşi sardı: Dolar 25, euro 28 TL’yi aştı

Dolar nereye kadar yükselir?Dolar nereye kadar yükselir?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.