Okul alışverişine ortalama 10 bin lira ayıran ebeveynler tasarrufun yolunu e-ticarette buldu

Yaptığı araştırmayla ailelerin okul alışverişine ortalama 10 bin lira bütçe ayırdığını ve kredi kartı limitine dokunmayı tercih etmediğini belirleyen Hepsiburada okula dönüş süreci kampanyasında tasarruf ve 'üç ay sonra öde' uygulamasını öne çıkardı.

Ekonomi 5 Eylül 2024
Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün, 81 ilde 103 bin esnaf ve KOBİ'ye ek gelir sağlayacak olan okula dönüş kampanyasının 16 Eylül'e kadar süreceğini söyledi.

20 milyon öğrenciyi ve ailelerini yakından ilgilendiren “okula dönüş” süreci başlıyor. Başta e-ticaret platformları olmak üzere birçok şirket bu süreçteki kampanyalarını duyurmaya başladı. Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada da 16 Eylül’e kadar geçerli olacak bir okula dönüş kampanyası başlattı. Kampanya sürecini belirleyen “Okula Geri Dönüş-Alışveriş Dinamiklerini Anlama Araştırması”nın sonuçları Hepsiburada Ticari Grup Başkanı (CCO) Ender Özgün tarafından düzenlenen bir toplantıyla paylaşıldı.

Ender Özgün okul alışverişinde kararın fiyat-performans, kalite ve ürün güvenliği odağında şekillendiğinin altını çizerek “Bu süreçte ailelerin en önemli gündem maddeleri yüzde 58’lik oranla ‘fiyat değişimlerine karşı önlem alabilmek’ olarak karşımıza çıkıyor. Bunu yüzde 37 ile ‘kaliteli ürünlere erişmek’ ve yüzde 35 ile ‘bütçelerini kontrollü ve idareli kullanmak’ takip ediyor” dedi. Araştırmaya katılanların yüzde 55’inin kredi kartı limitine dokunmadan borçlanma veya kredilenme yöntemini tercih ettiğine dikkat çeken Özgün bunun için “üç ay sonra öde” kampanyasını başlattıklarını dile getirdi. Araştırmaya katılan ailelerin okul alışverişine ortalama 10.000 TL bütçe ayırdığını eden Özgün diğer öne çıkan sonuçları şöyle aktardı:

-Kırtasiye ürünleri ve ayakkabı her yaş grubunda, en çok tercih edilen kategoriler arasında yer alıyor. Onları yüzde 69 ile çanta takip ediyor.
-Okula dönüş alışverişinde yüzde 84’ü alışveriş listesini planlıyor, yüzde 69’u diğerleriyle de paylaşıyor.
-Okul alışverişinde kadınların yüzde 72’si, erkeklerin ise yüzde 54’ü süreci tamamen kendisi yürüttüğünü söylüyor.
Alışverişte anneler giyim konusunda öncü iken, babalar teknoloji ve kırtasiye alanında öncü konumda yer alıyor. Ebeveynler, bir yandan aile bütçesini düşünürken, bir yandan da çocuklarının “gönlünü yapmaya” gayret ediyor.

103 bin esnaf ve KOBİ’ye ek gelir

Hepsiburada’nın ebeveynlere tasarruf ve ödeme kolaylığı sağlamayı hedefleyen, defterden kitaba, ayakkabıdan kıyafete ve teknoloji ürünlerine uzanan binlerce farklı üründe geçerli olacak kampanyası 16 Eylül’e kadar sürecek. Hepsiburada’da mağazası olan 103 bin esnafa yeni bir gelir kapısı açacak kampanya ile Tekirdağ’dan Iğdır’a Türkiye’nin 81 iline yayılan küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) de cirolarını artırma fırsatı yakalayacak.

Kampanya kapsamında defterden kitaba, ayakkabıdan kıyafete ve teknoloji ürünlerine uzanan binlerce farklı üründe indirim ve kampanyalar sunacaklarının altını çizen Ender Özgün şunları söyledi:

“Bu kampanyayı tasarlarken öncelikle tüketicilerimizin bizden beklentilerini dikkate aldık. Sahaya inip, onları dinledik. Gerçekleştirdiğimiz araştırma sonuçlarını, ilgili ekiplerimizle anlamlandırarak bütüncül bir kampanya tasarlamaya dikkat ettik. Hem indirimlerle tüketicilerimize tasarruf imkanı sağlayan hem de esnafımıza, ilave ciro imkanı yaratan bir kampanya sürecini hayata geçirdik. Burada bizim için en önemli noktalardan biri, Türkiye genelinde bir değer zinciri yaratabilmek. Hepsiburada iş ortağı olarak e-ticarete giren esnafımıza, Iğdır’dan Tekirdağ’a pastel boya, kalem, kitap ve birçok farklı ürün satma imkanı yaratıyor; onlara fiziksel sınırları ortadan kaldıran bir rekabet avantajı sunuyoruz.”

‘Link gelir’ ile hane bütçelerine 100 milyon liralık ilave gelir

Okul alışverişinin genel olarak planlı bir şekilde yapıldığını sözlerine ekleyen Ender Özgün “Araştırmaya katılan her 100 kişiden 84’ü, bu süreçte bir alışveriş listesi hazırladığını söylerken, yüzde 69’luk bir kesim de bu listeyi başkalarıyla da paylaştığını ifade ediyor. Aslında bu istatistik, son dönemde e-ticarette popülaritesi hızla artan link paylaşımı modelinin önemini göstermesi adına da son derece kıymetli. Güvenilir tavsiyenin alışveriş alışkanlıklarındaki rolünü çok iyi bilen bir şirket olarak geçtiğimiz günlerde önemli bir uygulamayı hayata geçirerek, ‘Link Gelir’ programımızı tanıtmıştık. Özellikle kadınlar ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve bugün itibarıyla 1.1 milyon kullanıcımızın yer aldığı programımızla, bu kampanya sürecinde hane bütçelerine toplam 100 milyon TL’lik ilave gelir sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

HepsiJET ile 24 saat içinde teslimat yapılacak

Okul alışverişinde hem ebeveynlerin hem de öğrencilerin bir yandan da zamanla yarıştığını vurgulayan Ender Özgün “Buradaki müşteri odaklı yaklaşımımızı HepsiJET’in sektördeki dinamizmiyle bir araya getirerek tüketicilerimize farklı teslimat seçenekleri sunuyoruz. ‘Bugün Kapında’ hizmetimizle, ilk etapta İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir illerinde, Hepsiburada satıcısından saat 13:00’e kadar sipariş verilen ürünleri aynı gün içinde adrese teslim ediyoruz. Bugün toplam sayısı 3 milyonu aşan Hepsiburada Premium üyelerimizden de bu servis için ilave bir ücret almıyoruz. Diğer yandan, HepsiJET ücretsiz olarak uygulamaya aldığımız ‘Yarın Kapında’ hizmetimizle siparişlerin yüzde 82’sini ertesi gün gerçekleştirerek tüketicilerimiz zamanlarını da en iyi şekilde yönetmesini sağlıyoruz” dedi.

Altı milyonluk ikinci el cep telefonu pazarında bir ilk: 24 saatte eskiyi kapında yenileAltı milyonluk ikinci el cep telefonu pazarında bir ilk: 24 saatte eskiyi kapında yenile

Hepsiburada hanelere bu yıl 1 milyar TL kazandırmayı hedefliyorHepsiburada hanelere bu yıl 1 milyar TL kazandırmayı hedefliyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.