Otelciler gaza bastı, 17 milyar TL’lik yatırım yolda

Turizmdeki büyüme otel yatırımlarına hareket getirdi. TÜROB verdiği bilgilere göre yılın ilk altı ayında 131 yeni otel projesi 17 milyar TL'lik yatırım teşviğine bağlandı. Ayrıca ilk altı ayda 82 otel için 6.1 milyar TL’lik yenileme başvurusu yapıldı.

Ekonomi 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Ocak-haziran döneminde yeni otel yatırımlarında İstanbul 28, Antalya ise 18 proje ile ilk iki sırada yer aldı.

Pandemi döneminden ağır darbe alan turizm otelcilik sektörü, artan turizm hareketliliğine bağlı olarak yatırımlarını hızlandırdı. Yatırımlarda aslan payının ise geçmiş yıllarda olduğu gibi İstanbul ve Antalya’da yoğunlaştığı belirtiliyor. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, yılın ilk altı ayında 131 yeni otel projesinin 17 milyar TL’lik yatırım teşviğine bağlandığını söyledi. Eresin, ayrıca ilk altı ayda 82 otel için 6.1 milyar TL’lik yenileme başvurusu yapıldığını ifade etti. Müberra Eresin, otel yatırımlarında güçlü dönüş yaşandığını ve yılın ilk altı ayında 131 yeni otel projesinin 17 milyar TL’lik yatırım teşviğine bağlandığını söyledi.

İstanbul temmuzda son 10 yılın zirvesine çıktı, Ruslar birinciliği kimseye bırakmadıİstanbul temmuzda son 10 yılın zirvesine çıktı, Ruslar birinciliği kimseye bırakmadı

İstanbul ve Antalya başı çekiyor

Yatırımlar tamamlandığında yaklaşık 7 bin yeni istihdam sağlanmasının öngörüldüğünü belirten Eresin, ayrıca ilk altı ayda 82 otel için 6.1 milyar TL’lik yenileme başvurusu yapıldığını ifade etti. Ocak-haziran döneminde yeni yatırımlarda İstanbul’un 28, Antalya’nın ise 18 proje ile ilk iki sırada yer aldığını belirten Eresin, “Sektörde yapılan yatırımları olumlu değerlendirmekle birlikte, Antalya ve İstanbul gibi turizm merkezlerinin hâlâ en fazla yatırım talebi alan yerler olması çok tercih ettiğimiz bir durum değil. Turizmin sürdürülebilirliği açısından yatırımların tüm Anadolu’ya yayılması gerektiği görüşümüzü sürdürüyoruz ve gerekirse Anadolu’da yapılan yatırımlar için daha da fazla cazibe oluşturan ekstra teşvikler verilmesi gerektiği inancındayız” diye konuştu.

Türkiye, turizmde pandemi öncesine yarım milyon fark attıTürkiye, turizmde pandemi öncesine yarım milyon fark attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.