Bunu da yaşamadık demeyiz: ‘Uçakta seks’ turizmine yoğun ilgi

Wi-Fi adını değiştirdiği için ceza alan öğrenciden uçuş esnasında uyuyakalan pilotlara, uçakta seks imkanı sunan havayolu şirketinden 217 kez Kovid-19 aşısı olan adama... Haftanın en tuhaf 10 haberini sizler için derledik.

Dünya 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Mart ayının ilk dilimini geride bırakırken dünyanın dört bir yanında olağanüstü olaylarla dolu bir haftaya daha güle güle dedik. Uçakta seks imkanı sunan havayolu şirketlerinden 217 kez Kovid-19 aşısı olan adama, Pentagon’un UFO raporundan Ay’da nükleer santral planına…

İşte haftanın en tuhaf 10 haberi:

990 dolara uçakta seks

Cosmopolitan dergisinin aktardığına göre uçakta seks artık çekinilecek bir şey değil. Tabii ki bazı havayolu şirketleri için ve ücreti mukabilinde.

Atmosfer basıncının yoğunlaştığı yükseklikte cinsel ilişki hayalleri kuranların taleplerini yerine getirmek için kurulmuş şirketler var. Bunlardan biri de “Love Cloud.” İlginin son dönemde bir hayli arttığını söyleyen bu şirket özel günlerini kutlamak için çiftlere uçuş imkanı sunuyor, fakat bu şimdilik sadece ABD’nin Nevada eyaletine bağlı büyüleyici Las Vegas kenti için geçerli.

Dergiye göre yarım saatlik uçuş için ücret 995 dolardan bir saatlik uçuş için ise 1900 dolardan başlıyor. Uçuş öncesi yolculara bir kart ve pilot tarafından imzalanmış, artık “yüksek mil kulübünün bir üyesi” olduğunu gösteren bir sertifika da takdim ediliyor.

Pentagon’un UFO raporu ortaya çıktı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) “tanımlanamayan anormal olgular (UAP)” olarak nitelendirdiği tanımlanamayan uçan nesnelerle (UFO) ilgili raporunu yayımladı.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder “Savunma Bakanlığı geçen hafta ABD hükümetinin UAP ile ilgili kayıtları inceleyen Anormallik Çözüm Ofisi (AARO) raporunun ilkini Kongre’ye teslim etti. AARO raporda 1945’ten bu yana ABD hükümetinin tüm soruşturmalarını gözden geçirdi, gizli arşivleri araştırdı, onlarca görüşme gerçekleştirdi, İstihbarat Topluluğu ve Savunma Bakanlığı yetkilileriyle iş birliği yaptı” dedi.

AARO’nun UFO iddialarını geniş bir şekilde araştırdığı belirtilen açıklamada ABD hükümetinin ve özel şirketlerin uzaylılara ait olduğu ortaya atılan teknolojiyi tersine mühendislikle geliştirdikleri yönündeki iddialara dair bir kanıt bulamadığı vurgulandı. UFO’ların varlığını gösteren kanıtlara rastlanmadığı aktarıldı. Ayrıca görülenlerin çoğunun sıradan nesneler ve olgular olduğu, “yanlış tanımlamadan” kaynaklandığı sonucuna varıldığı belirtildi.

Rusya ve Çin’in Ay’da nükleer enerji santrali planı

Ay konusunda Soğuk Savaş’ın başlangıcından itibaren süper güçler arasındaki yarış sürerken bu yarışın taraflarından Rusya ve Çin yeni bir planla geldi. Açıklamayı yapan isim ise Rusya’nın uzay ajansı Roscosmos’un başındaki isim olan Yuri Borisov.

Borisov 10 yıllık bir plan kapsamında Dünya’nın uydusuna nükleer enerji santrali kurmayı planladıklarını açıkladı. Santral projesinin 2033 ile 2035 arasında tamamlanacağını söyleyen Borisov, Çin Ulusal Uzay İdaresi’nin de projeye katkıda bulunacağını söyledi.

Rusya’nın nükleer enerjiyle çalışan bir kargo uzay gemisi inşa etme planlarından da bahseden Borisov, nükleer reaktörün nasıl soğutulacağına dair bir çözüm bulunması dışında projeyle ilgili tüm teknik soruların çözüldüğünü ifade etti.

217 kez Kovid-19 aşısı oldu

Almanya’da bir adam tıbbi tavsiyeye karşı 217 kez yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı oldu. Erlangen-Nürnberg Üniversitesi’nden bilim insanları 62 yaşındaki adamın aşılanmalar sonucunda hiçbir kötü etkiye maruz kalmadığını belirtti.

Üniversitenin mikrobiyoloji bölümünden Dr. Kilian Schober “Onunla iletişime geçtik ve onu Erlangen’de çeşitli testlerden geçmeye davet ettik. Taze kan ve tükürük örnekleri verdi. Bağışıklık sisteminin aşıya tam olarak nasıl tepki verdiğini belirlemek için bu örnekleri kullandık” derken, adamın şimdiye kadar Covid-19 ile enfekte olmadığı tahmin ediliyor.

Bir insan 217 kez Covid aşısı olursa ne olur? Karşınızda 'süper aşılı' bir AlmanBir insan 217 kez Covid aşısı olursa ne olur? Karşınızda ‘süper aşılı’ bir Alman

Wi-Fi adını değiştirdi, hapis cezası aldı

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir öğrenci Wi-Fi adını “Zafer Ukrayna’nın” (Slava Ukraini) olarak değiştirmesi nedeniyle 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. 7 Mart’ta başkentte görülen duruşmada mahkeme Moskova Devlet Üniversitesi öğrencisinin sloganı “Wi-Fi’den yararlanan çok sayıda kullanıcıya tanıtmak için kullandığına” hükmetti.

2022’de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Kiev’e destek amaçlı sık sık kullanılan slogan sebebiyle hakim karşısına çıkan öğrenci “Nazi sembolizmini veya aşırılıkçı örgütlerin sembollerini kamuoyuna açık şekilde sergilemekten” suçlu bulundu.

22 yaşındaki genç 70 yaşındaki bir insanın beynine sahip: ‘Nasıl duş alacağını bile unutuyor’

İngiltere’nin Norwich kentinde 22 yaşındaki Andre Yarham’a bu yaşta demans teşhisi kondu. 47 yaşındaki annesi Sam Fairbairn, Andre’nin sorulara sadece üç kelimelik cevaplar vermeye başladığını ve kendisiyle konuşulduğunda yüzünde boş bir ifadeyle beklediğini söyledi.

Oğluna konan demans teşhisinin kendisini adeta yıktığını söyleyen anne Fairbairn şöyle konuştu:

“Oğlumun giyeceği kıyafetleri ben seçiyorum, duşta ne yapacağını hatırlayamadığı için duş almasına yardım ediyorum, besinlerini ben hazırlıyorum. Genellikle sabahları kendine yiyecek bir şeyler almak için markete giderdi ama şimdi gittiğinde neden orada olduğunu bile unutuyor. Neler olduğunu anladığından da emin değiliz. Andre’nin şu anda nasıl hissettiğini anlatmak oldukça zor.”

Pilotlar uyuyakaldı, uçak rotadan çıktı

Asya ülkesi Endonezya’da ocak ayında yapılan bir uçuşla ilgili başlatılan inceleme 153 kişiyi taşıyan uçağın pilotu ile yardımcı pilotunun aynı anda yaklaşık 28 dakika boyunca uyuduğunu ortaya çıkardı.

Endonezya Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi’nin (KNKT) ön raporu, bu süre boyunca pilotlardan bir “cevap alınamadığını” ve 2 saat 35 dakika süren uçuş sırasında kimse yaralanmasa bile uçağın rotasından çıktığını kanıtladı.

Guardian’ın aktardığına göre uykudan uyanan birinci pilot yardımcısının da uyduğunu gördü. Bu esnada uçak gitmesi gereken rotada ilerlemiyordu. Pilot yardımcısını uyandırdı, Cakarta’dan gelen çağrılara yanıt verdiler ve uçuş rotasını düzelttiler. Uçak bu olaya rağmen güvenli şekilde inmeyi başarmıştı.

Müfettişler pilotların kimliklerini açıklamadı, ancak Endonezyalı olduklarını ve 32 ve 28 yaşlarında olduklarını söyledi. KNKT ise uçuşu gerçekleştiren Batik Air’i düzenli kokpit kontrolleri yapmaya ve pilotların ve kabin ekibinin uçuşlarından önce dinlenmeleri için gerekli koşulları sağlamaya çağırdı.

200 yıllık gizemli gemi enkazı birden kıyıya vurdu

Kanada’nın Newfoundland ve Labrador eyaletine bağlı Cape Ray kasabasında meydana gelen olaya göre “kumdaki hayalet” olarak adlandırılan 200 yıllık bir gemi enkazı birdenbire kıyıya vurdu. Geminin aniden ortaya çıkması kasaba halkında şaşkınlık yarattı.

Geminin yolculuğunu araştırmak için yola koyulan 30 kişilik bir arkeolog ekibi geminin tarihteki yerini bulmak için enkazdan alınan örnekleri örnekleri Kanada ve Avrupa’daki ağaçlarla karşılaştıracak.

Olay üzerine bir web sitesi bile kuran ekip yazılı açıklamalarında “Bu gizemli gemi enkazının Cape Ray’e sürüklenmesinin bir sebebi olduğuna inanıyor ve hikayesinin aktarılmasına katkı sunmak istiyoruz” diye yazdı.

14 kişi ölmüştü: Kaza makinistler kriket maçı izlediği için yaşanmış

Hindistan’ın Andra Pradesh eyaletinde Ekim ayında meydana gelen tren kazasında 14 kişi yaşamını yitirmişti. Kazaya ilişkin açıklama yapan Demiryolları Bakanı Ashwini Vaishnaw, bir sinyali kaçırarak başka bir trene çarpan trenin makinistlerinin kriket maçı izledikleri için dikkatlerinin dağınık olduğunu söyledi.

Kaza Hindistan-İngiltere milli kriket takımlarının maçının olduğu gün yaşanmış, resmi rakamlara göre onlarca kişi de yaralanmıştı.

Bunu da yaşamadık demeyiz: Makinist freni çekmeyi unuttu, koca yük treni kendi başına 100 km yol gittiBunu da yaşamadık demeyiz: Makinist freni çekmeyi unuttu, koca yük treni kendi başına 100 km yol gitti

Bunu da yaşamadık demeyiz: Almanya'da 'dominatrix' bir siyasetçiBunu da yaşamadık demeyiz: Almanya’da ‘dominatrix’ bir siyasetçi

Bunu da yaşamadık demeyiz: Bir çapkın dolandırıcı hikayesi daha, bu sefer kitabını yazdıBunu da yaşamadık demeyiz: Bir çapkın dolandırıcı hikayesi daha, bu sefer kitabını yazdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.