Bunu da yaşamadık demeyiz: Makinist freni çekmeyi unuttu, koca yük treni kendi başına 100 km yol gitti

İngiltere'de meme kanserinden kurtulduktan sonra sürekli üstsüz koşmaya başlayan kadın, Hindistan'da makinisti el frenini çekmeyi unutup inince kendi başına 100 kilometre giden yük treni ve daha nice tuhaf haberler bir arada.

Dünya 4 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Dolu dolu devam eden 2024 birbirinden tuhaf olayları beraberinde getirmeye devam ediyor. Başta Ukrayna ve Gazze olmak üzere çatışmalar ve çeşitli felaketlerle geçen yılın ikinci ayı son diliminde de hayretle karşıladığımız olaylara sahne oldu.

Dünyanın ilk şehirler arası uçan taksisinden ABD Başkanı Biden’ın yeni gafına, yanan apartmandan bir hafta sonra sağ çıkan kediden Titanik filmindeki büyük açığa… İşte haftanın en tuhaf 10 haberi:

Meme kanserinden kurtuldu, her gün üstsüz koşmaya başladı

İngiltere’de meme kanserinden kurtulan 50 yaşındaki iki çocuk annesi Louise Butcher, kadınları bedenlerini sevmeye teşvik etmek için her gün üstsüz koşuyor.

Nisan 2022’de ikinci evre lobüler meme kanseri teşhisi konan Butcher’ın 13 yaşında bir oğlu ve yedi yaşında bir kızı var.

İkinci evre, kanserin büyüdüğü ancak yayılmadığı anlamına geliyor. Lobüler invaziv meme kanseri ise meme lobları zarındaki hücrelerde başlayarak çevresindeki meme dokusuna yayılım gösteren tür olarak biliniyor.

Makinistsiz 70 kilometre giden tren

Hindistan’da Cammu Keşmir bölgesindeki Kathua Tren İstasyonu’nda makinistin inerken el frenini çekmeyi unuttuğu yük treni, Pencap eyaletine doğru 70 kilometreye yakın yol aldı. Yaklaşık 100 kilometre hızla ilerleyen tren yetkililer tarafından durdurulmadan önce 5 istasyondan geçti.

Ucchi Bassi İstasyonu’ndaki yetkililer treni raylara yerleştirdikleri tahta engellerle yavaşlatarak durdurdu.

‘Helva’ kaligrafisini Kuran ayeti sanıp kadını linç etmeye kalktılar

Pakistan’ın Lahor kentinde yaşanan olayda bir kadının giydiği kıyafetin üzerindeki Arapça yazıyı Kur’an ayeti sanan yüzlerce kişi genç kadını linç etmeye kalktı. BBC’nin aktardığına göre cesur bir kadın polis saldırgan erkek grubunun arasından sıyrılarak kadını siyah bir burka giydirerek olay yerinden çıkarmayı başardı.

Kalabalık, din adamları ve diğer yetkililerin kadının üzerindeki elbisede Arapça kaligrafiyle “Helva” yazdığını açıkladıktan sonra dağıldı.

Dünyanın ilk şehirler arası uçan taksisi: Deneme uçuşu tamam

Çinli hava aracı üreticisi AutoFlight, şehirler arası kısa mesafe yolcu taşımacılığı için geliştirdiği elektrikli Dikey Kalkış ve İniş Aracının (eVTOL) deneme uçuşunu yaptı.

Guangdong eyaletinde İnci Nehri’nin iki ayrı yakasındaki Şıncın ve Cuhay şehirleri arasındaki sefer 20 dakika sürdü. Deneme uçuşunda pilot ve yolcular da yoktu.

Altı pervaneli planör tipi hava aracı 250 kilometre azami mesafede pilotla birlikte 5 kişi taşıyabiliyor. Araç saatte 200 kilometre hıza kadar çıkabiliyor.

Kral tatile gitti, kalp piliyle döndü

Güney Asya ülkesi Malezya’ya tatile giden 87 yaşındaki Kral Harald hastaneye kaldırıldı, tedavisi tamamlanınca ambulans uçakla Norveç’e uçtu. Malezya’da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilirken krala kalp pili takıldığı açıklandı.

Norveç Kraliyet Ailesi tarafından yapılan açıklamada, tedavisi ülkede devam edecek olan kralın 2 haftalık izni sırasında görevleri veliaht prensin yürüteceği bildirildi.

1991 yılından bu yana Norveç’in onursal lideri olan ve Avrupa’nın yaşayan en yaşlı hükümdarı sıfatını elinde bulunduran Harald son yıllarda defalarca enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve ayrıca kalp ameliyatı geçirdi.

Yola düşen dev kaya kamyonu ezdi

Güney Amerika ülkesi Peru’nun San Mateo şehrinde meydana gelen heyelanda kayalar yola ve araçların üzerine düştü. Neyse ki olayda can kaybı yaşanmadı.

‘Titanik’te Jack de kurtulabilirmiş

Döneminin en büyük gemisi olan inşa edilen İngiliz yolcu gemisi Titanic’in 1912’de Atlas Okyanusu’da batmasıyla 1514 kişi ölmüştü.

Bu felaketi konu alan aynı isimli ve James Cameron imzalı fenomen filmde, geminin batmasının ardından bir kapıya tutunan sevgililerden Rose (Kate Winslet) kurtulmuş, Jack (Leonardo DiCaprio) suda hayatını kaybetmişti.

O kapı yıllar sonra müzayedede sergilendi. Kapının boyu 2.4, eni ise 1 metre. Bu oranlar, Jack’in de hayatının kurtulabileceğini ortaya çıkarıyor. Yani iki sevgili el ele hayata tutunabilirmiş.

Biden’dan yeni gaf: Gazze yerine iki kez üst üste Ukrayna dedi

“Önümüzdeki günlerde Ürdün’e katılarak Ukrayna’ya havadan insani yardımları atmaya başlayacağız” diye konuşan ABD Başkanı Joe Biden aslında Gazze demek istemişti.

Havadan yardım konuşmasında Biden’ın Gazze yerine yanlışlıkla üst üste iki kez “Ukrayna” demesi sosyal medyada alay konusu oldu.

Şanslı kedi kül olan apartmandan 1 hafta sonra kurtuldu

İspanya’nın Valencia kentindeki bir apartmanda 22 Şubat’ta meydana gelen yangın sonrasında evcil bir kedi bir hafta sonra sağ bulunarak sahibine teslim edildi. Genç kadının kedisine ağlayarak sarılma anları kameraya yansıdı.

Valencia polisi yaptığı açıklamada “Bu kedi yangından bir hafta sonra canlı olarak bulundu. 11’inci kata sığınmıştı” dedi.

İlk olarak bir apartmanda başlayan yangın hızlı bir şekilde binaya yayılmış ve yangında 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Bunu da yaşamadık demeyiz: Almanya'da 'dominatrix' bir siyasetçiBunu da yaşamadık demeyiz: Almanya’da ‘dominatrix’ bir siyasetçi

Bunu da yaşamadık demeyiz: Bir çapkın dolandırıcı hikayesi daha, bu sefer kitabını yazdıBunu da yaşamadık demeyiz: Bir çapkın dolandırıcı hikayesi daha, bu sefer kitabını yazdı

Bunu da yaşamadık demeyiz: Tarihi hazinede 'uzay' kalıntıları, Nazilerin gizli mirasıBunu da yaşamadık demeyiz: Tarihi hazinede ‘uzay’ kalıntıları, Nazilerin gizli mirası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.