Avrupa’nın en yaşlı hükümdarı hastaneye kaldırıldı

Tatil için Malezya'da bulunan Norveç Kralı 5. Harald burada kaptığı enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Dünya 28 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Norveç Kralı 5. Harald / Fotoğraf: AA

Norveç Kraliyet Ailesi’nden yapılan açıklamada Kral 5. Harald’ın Malezya’da enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Özel bir ziyaret için bu Güneydoğu Asya ülkesinde bulunan 87 yaşındaki hükümdarın sağlık durumu için “Majesteleri Malezya’da tatil yaptığı sırada hastalanmış ve enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırılmıştır” dendi.

Açıklamada Kral Harald’ın hem Malezyalı hem de Norveçli sağlık personeli eşliğinde iyi bir tedavi gördüğü de belirtildi.

1991 yılından bu yana Norveç’in onursal lideri olan ve Avrupa’nın yaşayan en yaşlı hükümdarı sıfatını elinde bulunduran Harald son yıllarda defalarca enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve ayrıca kalp ameliyatı geçirdi.

Krallık görevine babasının yokluğunda Veliaht Prens Haakon vekalet edecek.

Kral Charles kanser teşhisinden sonra ilk kez konuştu: Teşekkür ederimKral Charles kanser teşhisinden sonra ilk kez konuştu: Teşekkür ederim

İngiltere'yi sallayan Rus casus: 'Taliban'dan kaçıyorum' demiş, Kral'la Afganistan'a gitmişİngiltere’yi sallayan Rus casus: ‘Taliban’dan kaçıyorum’ demiş, Kral’la Afganistan’a gitmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.