Kubilay anmasında ‘teğmenler’ göndermesi: Kubilay’ın yoldaşları

Cumhuriyet’in ilk şehidi sayılan Asteğmen Kubilay’ın anmasına katılan CHP Lideri Özgür Özel, Tuzla Piyade Okulu'nda 10Haber’in ortaya çıkardığı cemaat yapısına karşı duran teğmenler için konuştu: Atatürk’ün teğmenleri!

Siyaset 24 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye yaklaşık 1 aydır TSK’daki tarikat hareketliliğini 10Haber’in haberleri üzerinden takip ediyor. 10Haber’den Ersin Eroğlu’nun haberinde; İstanbul’daki Tuzla Piyade Okulu’nda yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin ‘Hubb-i fillah’ adlı WhatsApp grubu üzerinden yaptığı yazışmalarda hafta sonu bir eve gittikleri, bir ağabeyden kitap aldıkları ve bir “dava”dan bahsettikleri ortaya çıkarılmıştı.

Cuntacı yaftasına karşı çıktı

Konu ilk gündeme geldiğinde sosyal medya üzerinden hükümete ve yetkililere seslenerek “Siz 15 Temmuz’dan hiç mi ders almadınız?” diye soran CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün lk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah arkadaşları, katledilişlerinin 93. yıl dönümünde Menemen’deki anma töreninde konuyu yeniden gündeme getirdi.

“Bazen devrimciler, Atatürkçüler; baş eğmek yerine Kubilay gibi baş verirler” diye söze başlayan Özel, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde, 10 Kasım törenlerinde Atatürk’ün resmini yakasına asmayı reddeden sözde üç teğmene karşı, onlara karşı çıkan, müdahale eden dört tane teğmen, Kubilay’ın teğmenleridir, Atatürk’ün teğmenleridir, benim teğmenlerimdir.

Atatürk resmini, 10 Kasım’da yakaya asmamayı mazeretlendiren bir Milli Savunma Bakanı, ‘toplu iğne yokmuş’ diyen Milli Savunma Bakanı, onların savunmasına, avukatlığına girişen Milli Savunma Bakanı; hangi koltukta oturduğunu, geçmişte hangi görevleri yaptığını, ona bağlı olan Genelkurmay’ın, kuvvetlerin görevinin ne olduğunu unutmasın. O ordu sivil siyasetin teminatıdır, demokrasinin teminatıdır, o ordunun görevi milli savunmadır. Ordunun askeri yeri askeriye, sivilin yeri siyasettir. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Ancak yakasında Atatürk resmi takmayanlara hadlerini bildirenleri, görevlerini hatırlatanları, Atatürk resmi üzerinden görev yapmakta oldukları orduya, Atatürk’ün ordusuna meydan okuyanlara had bildirenleri o resmi asmayanlarla bir kefeye koymak, birlikte disipline vermek ve onlara medya organları üzerinden ‘cuntacı teğmenler’ demek hadsizliktir. Bu hadsizliği kabul etmiyoruz. Herkes haddini bilecek.”

A'dan Z'ye teğmenler kavgası: 10 Kasım'dan bugüne neler yaşandı?A’dan Z’ye teğmenler kavgası: 10 Kasım’dan bugüne neler yaşandı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.