Para tatlı geldi, Birleşik Arap Emirlikleri kumarı yasallaştırmak için harekete geçti

Şeriatla yönetilen Birleşik Arap Emirlikleri, piyango ve ticari oyun sektörü için 'düzenleyici bir çerçeve' oluşturmak üzere yeni bir otorite kuruluyor. Hedef turizm gelirini artırmak.

Ekonomi 5 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
BAE’nin oyun geliri Singapur’da olduğu gibi ülkenin milli gelirinin yüzde 1,6’sına ulaşırsa 6 milyar doların üzerine çıkabilir.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), oyun endüstrisini düzenlemek ve denetlemek için  federal bir yapı kurarak ülkenin kumarhaneleri yasallaştıran ilk Körfez ülkesi olmasının yolunu açtı. Devlet medyasında yer alan haberlere göre, piyango ve ticari oyun sektörü için “düzenleyici bir çerçeve” oluşturmak üzere yeni bir otorite kuruluyor.

ABD’li kumarhane ve otel işletmecisi Wynn Resorts şirketi, geçen ay BAE’de 3,9 milyar dolarlık bir oyun tesisi inşa edeceğini ve “yakın zamanda” bir lisans almayı beklediğini söylemişti.

 

Para makinasını sektörün önemli isimleri yönetecek

Emirlik Haber Ajansı (WAM) düzenleyici kurulun başkanlığını Amerikan konaklama ve eğlence şirketi MGM Resorts International’ın eski CEO’su Jim Murren’in üstleneceğini açıkladı. Oyun endüstrisinde otuz yıllık deneyime sahip olan Kevin Mullally ise düzenleyici faaliyetleri koordine edecek ve ulusal düzeyde lisanslamayı yönetecek yeni kuruluşun icra kurulu başkanı olacak.

Esnetilmiş de olsa Şeriat kanunları ile yönetilen ülkede kumar oynamaya izin verilmesi önemli bir değişiklik olacak. Ülkede şu anda yasak olan kumar para cezası ya da iki yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Ülke turizm konusunda Körfez’deki rakipleri ile de rekabet etmeye çalışıyor.

Körfez’den gelecek 25 milyar dolar ekonomiyi kurtarır mı?Körfez’den gelecek 25 milyar dolar ekonomiyi kurtarır mı?

6,6 milyar dolar gelir sağlayabilir

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli oyun ve otelcilik analisti Angela Hanlee’nin hesaplamasına göre BAE, yılda 6,6 milyar dolar oyun geliri elde edebilir. BAE’nin oyun geliri Singapur’da olduğu gibi ülkenin milli gelirinin yüzde 1,6’sına ulaşırsa 6 milyar doların üzerine çıkabilir. Ekonomistler son iki yılda Rus turistlerin gözde tatil ülkesi haline gelmeye başlayan BAE’nin böylelikle başka ülkelerden de turist çekebileceğini ifade ediyorlar.

Suudi Arabistan spora servet harcıyorSuudi Arabistan spora servet harcıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.