Piyasa değeri üç trilyon doları aşan Nvidia, Apple’ın tahtına kuruldu

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın hisse fiyatı dün yüzde 5,16 artarak 1.224 dolara çıktı. Böylece 3,011 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Apple'ı geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu.

Ekonomi 6 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
3 trilyon doları aşan piyasa değeriyle Apple'ın tahtına oturarak dünyanın en değerli ikinci şirketi olan Nvidia'nın Microsoft'u geçmesine ramak kaldı.

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’nın piyasa değeri dün ilk kez üç trilyon doları geçti. Nvidia’nın hisse fiyatı yüzde 5,16 artarak 1.224 dolara çıktı. Böylece Nvidia 3,011 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Apple’ı geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu.

Çip üreticisinin hisse fiyatında yılbaşından bu yana yüzde 147’nin üzerinde artış görüldü. Artışta Nvidia’nın yapay zeka çiplerine olan talebin artması etkili oldu. Apple hisseleri de yüzde 1’e yakın artış göstermesine rağmen şirketin piyasa değeri 3,003 trilyon dolarda kaldı. Microsoft ise 3,15 trilyon dolarla liderliğini sürdürüyor. Nvidia şubatta önce Amazon’u, daha sonra da Alphabet’i geçerek piyasa değeri açısından dünyanın en büyük 3. şirketi olmuştu.

Üç trilyon doları aşan üçüncü şirket oldu

Nvidia böylece üç trilyon dolar değerine ulaşan 3. şirket oldu. 2022’nin ocak ayında teknoloji devi Apple üç trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk ABD’li şirket olmuştu. Microsoft’un da piyasa değeri bu yılın ocak ayında üç trilyon doları aşmıştı.

Mayıs ayında ilk çeyrek bilançosunu açıklayan Nvidia yapay zeka çiplerine taleple toplam satışlarını üçe katlayarak 26 milyar dolar olduğunu duyurmuştu. Şirket sonraki çeyreklik dönemde gelirlerinin 28 milyar dolara ulaşacağı tahminini yapmıştı. Nvidia en son 2002 yılında, ilk iPhone’un piyasaya sürülmesinden beş yıl önce Apple’dan daha değerli bir şirketti. O zaman her iki şirketin değeri de 10 milyar doların altındaydı.

Jensen Huang’ın serveti 107,4 milyar dolara yükseldi

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre çarşamba günkü hisse senedi yükselişi şirketin CEO’su Jensen Huang’ın servetini de beş milyar dolardan fazla artırarak 107,4 milyar dolara yükseltti. Huang Ulusal Tayvan Üniversitesi’ndeki açılış konuşmasında katılımcılara üretken yapay zekanın yükselişinin yeni bir sanayi devrimi olduğunu ve Nvidia’nın bu teknoloji kişisel bilgisayarlara geçtikçe önemli bir rol oynamayı beklediğini söyledi.

Bugün 2,6 trilyon dolarlık olan Nvidia'yı 5 milyon dolar verip batmaktan kurtaran adamBugün 2,6 trilyon dolarlık olan Nvidia’yı 5 milyon dolar verip batmaktan kurtaran adam

Elon Musk Nvidia hisselerini roketledi, şirketin değeri 3 trilyon dolara koşuyorElon Musk Nvidia hisselerini roketledi, şirketin değeri 3 trilyon dolara koşuyor

2 trilyon doları aşan piyasa değeriyle birçok ülkeyi geride bırakan Nvidia, iş arayanların umudu oldu2 trilyon doları aşan piyasa değeriyle birçok ülkeyi geride bırakan Nvidia, iş arayanların umudu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.