Prof. Dr. Kara: Enflasyonla mücadeleye seçim arası verildi

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara döviz rezervlerinde yaşanan düşüşün temel nedeninin 'Enflasyonla mücadeleye seçim arası verildiği algısının güçlenmesi' olduğunu belirtti.

Ekonomi 7 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Prof. Dr. Kara'ya göre Kara’ya göre seçimlerden sonra döviz rezervlerinde gözlenen artış bu yılın başından itibaren tersine döndü.

Hükümetin enflasyonla mücadele için önlemler aldığını sürekli  dillendirilmesine rağmen ekonomik göstergelerde son dönemde görülen değişikler kuşku uyandırıyor. Merkez Bankası eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinde gözlenen düşüşe ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kara’ya göre seçimlerden sonra döviz rezervlerinde gözlenen artış bu yılın başından itibaren tersine döndü.

Prof. Hakan Kara açıkladı: Rezervlerdeki rekorun nedeni bankaların daha kolay borç bulmasıProf. Hakan Kara açıkladı: Rezervlerdeki rekorun nedeni bankaların daha kolay borç bulması

Paylaştığı grafikte döviz rezervlerindeki brüt ve net düşüşe dikkat çeken Prof. Dr. Hakan Kara “TCMB rezervlerindeki son dönem düşüşünün nedenini çok soran oldu. Bana göre temel neden enflasyonla mücadeleye seçim arası verildiği algısının güçlenmesi” dedi.

Kara bir başka paylaşımında da yastık altındaki altınların ocak ayında azaldığına dikkat çekti. Kara “Ocak ayında yastık altındaki altının uzun bir aradan sonra ilk defa azaldığı hesaplanıyor (1,1 milyar dolar)” dedi.

Prof. Dr. Hakan Kara 2023 genel seçimleri öncesinde (Mart-Mayıs) yaklaşık 18 milyar dolar altının yastık altına girdiğini belirtti.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.