Rekabet hazır beton ve çimentoculara ceza kesmeyi sevdi

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle çimento ve hazır beton sektörlerindeki şirketlere 370 milyon lira idari para cezası kestiklerini belirterek 'Kurum, sektördeki kartelleri tespit etmek için her türlü imkanını seferber ediyor' dedi.

Ekonomi 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Küle “Rekabet Kurumu’na yapılan her türlü ihbarı titizlikle ele alıyoruz” dedi.

Yeni yıla hızlı giren ve çok sayıda idari para cezası kesen Rekabet Kurumu rekabet ve hazır beton sektörlerine yönelik incelemelerini sürdürüyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle hazır beton ve çimento üreticilerine yönelik çalışmalarını deprem bölgesinde ve diğer illerde ciddiyetle sürdürdüklerini belirterek “Kurum, çimento ve hazır beton kartellerini tespit etmek için her türlü imkanını seferber ediyor” diye konuştu.

Kurum olarak çimento ve hazır beton sektörlerindeki faaliyetleri yakından takip ettiklerini ve denetimleri aralıksız sürdürdüklerini belirten Küle şunları söyledi:

“Aralık 2022’de Ankara ve Kırıkkale illerinde faaliyet gösteren 17, Ocak 2023’te Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren beş hazır beton üreticisi için soruşturma süreci başlatıldı. Son olarak Ekim 2023’te Aydın’daki 19 hazır beton üreticisi ile Hatay ve Malatya’daki 17 hazır beton ve çimento üreticisi hakkında soruşturma açıldı. Sektöre yönelik son dönemde açtığımız soruşturmalarda şu ana kadar yaklaşık 370 milyon lira idari para cezası kesildi.”

Küle halen devam eden soruşturmaların da olduğuna dikkati çekti. İncelemelerinin yalnızca bu illerle sınırlı olmadığını ifade eden Küle “Rekabet Kurumu’na yapılan her türlü ihbarı titizlikle ele alıyoruz” dedi.

Rekabet Kurulu cezalarıyla ABD’ye örnek olduRekabet Kurulu cezalarıyla ABD’ye örnek oldu

Bilgi paylaşıp rekabeti ihlal eden gıdacılara ceza yağdıBilgi paylaşıp rekabeti ihlal eden gıdacılara ceza yağdı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.