Rekabet Kurulu, soruşturmayı özel kız öğrenci yurduna kadar indirdi

Son zamanlarda mesaisini hızlandırarak her sektörü mercek altına alan ​​Rekabet Kurulu, Giresun'da 4 kız öğrenci yurduna Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma açtı. Ayrıca Maçkolik'e de aynı gerekçeyle soruşturma ve geçici tedbir konulmasına karar verdi.

Ekonomi 20 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Mesaisini hızlandıran Rekabet Kurulu'nun hedefinde şimdi de fiyatları birlikte belirleyen özel öğrenci yurtları var.

Son zamanlarda mesaisini hızlandırarak, kozmetikten yumurta viyolüne, yaş mayadan yayınevi ve özel okullara kadar akla gelebilecek her sektörü mercek altına alan ​​Rekabet Kurulu, şimdi de Giresun’da 4 kız öğrenci yurduna Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma açtı.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Giresun ilinde özel yükseköğrenim öğrenci yurtları pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerin aralarında anlaşarak fiyatları birlikte belirlemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma kurulca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Özel Piraziz Kuzey Yükseköğrenim Kız Öğrenci Pansiyonu, Özel Onur Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Piraziz Beyza Yükseköğrenim Kız Öğrenci Pansiyonu ve Özel Sıla Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet'ten şimdi de yumurta viyolüne soruşturmaRekabet’ten şimdi de yumurta viyolüne soruşturma

Maçkolik’e soruşturma ve geçici tedbir

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre kurul, 10 Ağustos’ta yaptığı toplantıda, Maçkolik İnternet Hizmetleri AŞ’nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un “rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar” ile “hakim durumun kötüye kullanılması” maddelerini ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma açılmasını kararlaştırdı.Kurul, 7 Eylül’deki toplantısında ise Maçkolik İnternet Hizmetleri AŞ’nin uygulamalarına yönelik olarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesi kapsamında geçici tedbir uygulanmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu hız kesmiyor, 5 şirkete daha soruşturma açıldıRekabet Kurulu hız kesmiyor, 5 şirkete daha soruşturma açıldı

Söz konusu kanun uyarınca, Nesine’nin, Maçkolik ve Sahadan internet siteleri ile mobil uygulamalarında bulunan “banner” ve “pop-up” adı verilen reklam alanlarındaki görünürlüğünün, Nesine’yi rakipleri karşısında ayrıcalıklı bir konuma getirmeyecek şekilde, Maçkolik’in belirleyeceği somut bir ölçüt kullanılarak sınırlandırılacak.

Ayrıca, Maçkolik’in, kendisinin ve sahadan internet siteleri ile mobil uygulamalarında “banner” ve “nop-up” alanlarında izlediği prosedürleri gözden geçirmesi, sanal bahis bayileri arasında ayrıma yol açmayacak şeffaf bir reklam politikası izlemesi ve soruşturma süresi boyunca, Nesine’yi rakipleri karşısında ayrıcalıklı bir konuma getirmeyecek şekilde reklam alanlarında rotasyonlu gösterim sağlayacak algoritmaların işleyişi hakkında Kurum’a her ayın 10. gününe kadar teknik rapor sunulmasına oy birliğiyle karar verildi.

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.