Rekabet Kurumu’ndan tavuk ve baharat üreticilerine soruşturma

Rekabet Kurulu rekabeti ihlal ettikleri iddiasıyla aralarında Banvit, Erpiliç, Keskinoğlu gibi ünlü markaların olduğu 10 beyaz firmasıyla, baharat sektöründe yer alan 2 şirket hakkında soruşturma başlattı.

Ekonomi 26 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Rekabet Kurulu beyaz et sektöründen 10 firma ile baharat sektöründe yer alan 2 şirket hakkında soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu, gıda sektöründe faaliyet gösteren 2 şirket hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri iddiasıyla soruşturma başlattı. Rekabet Kurulu, Bağdat Pazarlama Ticaret ve Limited Şirketi ile Deva Baharatları Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi. Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kurul Bağdat Pazarlama Ticaret ve Limited Şirketi ile Deva Baharatları Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin, alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürütülen ön araştırmayı karara bağladı.
Ön araştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri değerlendiren kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak söz konusu şirketler hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu bu yıl 2,3 milyar lira ceza kestiRekabet Kurumu bu yıl 2,3 milyar lira ceza kesti

Kurulca alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin kanunu ihlal ettiği ve yaptırımla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmiyor.

Beyaz etin devleri soruşturmada

Rekabet Kurulu, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 10 teşebbüs hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı. Aralarında Banvit, Erpiliç, Keskinoğlu gibi çok ünlü markalar da bulunuyor. Rekabet Kurulu, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 10 teşebbüs hakkında, soruşturma açılmasını kararlaştırdı. Aralarında Banvit, Erpiliç, Keskinoğlu gibi çok ünlü markalar da bulunuyor.
Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ve birliklerin, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettiği iddialarıyla ilgili olarak yapılan ön araştırma sonuçlandı ve Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.

 

Rekabet Kurumu kırmızı etteki fiyat artışlarına duyarlıymışRekabet Kurumu kırmızı etteki fiyat artışlarına duyarlıymış

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.