Rekabet’ten sahibinden.com’a idari para cezası istemi

Rekabet Kurumu’nun soruşturma heyeti sahibinden.com hakkında 'piyasadaki hakim durumu kötüye kullanma' iddiasıyla ilgili olarak açtığı soruşturmada şirket hakkında idari para cezası uygulanmasını istedi.

Ekonomi 17 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Rekabet Kurumu, Sahibinden.com'a “piyasadaki hakim durumu kötüye kullanma” iddiasıyla soruşturma açtı.

Rekabet Kurumu, regülasyonlarını şirketlerin üzerinde Demokles’in kılıcı gibi sallandırmaya devam ediyor. Sahibinden.com’un emlak, araç satış, kiralama hizmetleri pazarındaki hâkim durumunu veri taşınabilirliğini engelleme ve diğer yollarla kötüye kullanıp kullanmadığının tespitine ilişkin soruşturma başlatan kurum, yürütülen soruşturmada sahibinden.com hakkında idari para cezası istedi.

Gerçekleştirilen savunma toplantısında soruşturma heyeti temsilcisi, şirketin çevrimi içi emlak satış ya da kiralama ve araç satış pazarlarında hâkim durumda olduğunu belirtti ve şirketin kurumsal üyelerinin veri taşımasını, aynı zamanda birden fazla platform kullanmasını engellediğini öne sürdü.

Rekabet Kurumu, mayacılara ‘kartelleşme’ cezası kesecekRekabet Kurumu, mayacılara ‘kartelleşme’ cezası kesecek

‘Birden fazla platform kullanamazsınız’

Soruşturma heyeti temsilcisi, “sahibinden’in kurumsal üyelerinin veri taşımalarını engellemek suretiyle birden fazla platform kullanmalarını zorlaştırdığı, bu yolla ve sözleşmelerinde getirdiği rekabet etmeme yükümlülüğü yoluyla rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığını” söyledi. Bu çerçevede temsilci, Rekabetin Korunması Kanunu kapsamında şirkete idari para cezası uygulanması gerektiğini belirtti.

Rekabet'in patronu, yurt dışına nitelikli göçte faturayı çalışanları ayartmama anlaşması yapanlara çıkarttıRekabet’in patronu, yurt dışına nitelikli göçte faturayı çalışanları ayartmama anlaşması yapanlara çıkarttı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.