Sanayi üretimi nisanda yine hız kesti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı sanayi üretimi verilerini yayımladı. Buna göre, sanayi üretimi nisan ayında yıllık bazda yüzde 1,2, aylık bazda yüzde 0,9 azaldı.

Ekonomi 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Mart ayında şubattaki depremin etkisinden kurtulan sanayi nisanda yine frene bastı.

Sanayi üretimi inişli çıkışlı seyrini sürdürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayına ilişkin sanayi üretim istatistiklerini yayımladı. Aylık olarak sanayi üretimi Nisan’da yüzde 0,9 geriledi. Şubat ayında Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin etkisiyle aylık düşüş gösteren sanayi üretimi mart ayında yeniden toparlanarak yüzde 5.8 oranında artmıştı. Nisan ayıyla birlikte sanayide yeniden negatif tabloya geçildi. Yıllık olarak da sanayi üretiminde yüzde 1,2’lik düşüş görüldü.

Ekonomist ve eski gazeteci Doç. Dr. Orhan Karaca sosyal medyada paylaştığı tweet mesajında yılın ilk çeyreğinde ekonominin rezervlerin eritilmesi pahasına ithalatla büyüdüğüne dikkat çekti.

Sanayi deprem etkisinden çabuk kurtulduSanayi deprem etkisinden çabuk kurtuldu

 

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2023 yılı Nisan ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,2 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi aynı kaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,3 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2023 yılı Nisan ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,9 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,0 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,5 arttı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.