Seçim ekonomisi iddialarına yanıt: Doğru değil

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek'ten 31 Mart'a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi" iddiasını yalanlarken Bakan Şimşek de sosyal medya hesabından "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Ekonomi 19 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Aralık ayında bütçe açığının 842 milyar TL ile rekor seviyeye çıkması 'Seçim ekonomisi başladı' iddialarını artırmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yerel seçim öncesi “kesenin ağzının açılması” talimatını verdiği kulis haberlerine yansıyınca hem Cumhurbaşkanlığı hem de Hazine Bakanlığı’ndan yalanlama geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bazı basın yayın organlarında yer alan “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek’ten 31 Mart’a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi” iddiasının doğru olmadığını bildirdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek’ten 31 Mart’a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi’ iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanı’mız Sayın Tayyip Erdoğan ile Bakan Mehmet Şimşek arasında geçtiği iddia edilen konuşma tamamen asılsızdır. Ülkemizin ekonomi yönetimi, Orta Vadeli Program (OVP) hedefleriyle uyumlu şekilde çalışmalarını sürdürmekte ve bütçe disiplinini öncelemektedir. Piyasa bozucu manipülatif haberlere itibar etmeyiniz.”

Bütçede şüpheli açık: Aralıkta, yılın ilk 11 ayındakinden fazla açık verildiBütçede şüpheli açık: Aralıkta, yılın ilk 11 ayındakinden fazla açık verildi

Bakan Şimşek’ten açıklama

Bakan Şimşek de DDM’nin paylaşımını alıntılayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle program hedeflerimize ulaşmak için gerekli politikaları kararlılıkla uyguluyoruz” dedi. Şimşek’in paylaşımı şu şekilde:

Rekor bütçe açığının sırrı: Seçim harcamaları için kalem oyunu devredeRekor bütçe açığının sırrı: Seçim harcamaları için kalem oyunu devrede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.