Şimşek: Ne yapılması gerektiğini biliyoruz ancak dozuna karar vermedik

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iyi bir ilerleme kaydettiklerini belirterek, yabancı girişlerinin beklentileri aştığını söyledi. Şimşek'e göre, sağlam politikalarla yapısal dönüşümün bir araya gelmesi yatırımcı güveninin kazanılmasını sağladı.

Ekonomi 28 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi çerçevesinde bakanlığının Muhasebat ve Bilgi Teknolojileri genel müdürlükleri tarafından önemli bir projeye imza atıldığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’ye sermaye girişlerinin öngördüklerinden de yüksek olduğunu belirtti. Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Şimşek, sağlam politikalar ile yapısal dönüşümün bir araya gelmesinin, yatırımcı güveninin yeniden kazanılmasını sağlayan iyi bir söylem olduğunu belirterek, bunun da portföy tercihlerinin Türk varlıkları lehine olmasına yardımcı olduğunu, girişlere (döviz) dönüştüğünü ve reel döviz kurunu dengelemeye yardımcı olduğunu ifade etti.

‘İyi bir ilerleme kaydettik’

Şimşek, Türkiye’nin offshore piyasalara yönelik düzenlemeleri gevşetme yollarını araştırdığını ve nispeten uzun vadeli swaplarla başlayabileceğini söyledi. “Ne yapılması gerektiğini biliyoruz, ancak bunun zamanlamasına, sıralamasına ve dozuna karar verilmedi” diyen Şimşek, “Henüz bu sürecin ilk aşamalarındayız. Tüm zorlukların üstesinden geldiğimizi söylemiyorum, ancak iyi bir ilerleme kaydettik” diye konuştu.

Merkez fazla dövizi yönetirken zorlanmaya başladıMerkez fazla dövizi yönetirken zorlanmaya başladı

Şimdi de fazla döviz girişi Merkez’i zorluyor: Dolar hızla düşebilirŞimdi de fazla döviz girişi Merkez’i zorluyor: Dolar hızla düşebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.