SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam sinyali

Memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki maaş zammı farkı 12 puana ulaşınca ekonomi yönetiminin bütçe imkanlarını zorlamadan ek zam ve en düşük emekli maaşı için çalışma yaptığı belirtiliyor.

Ekonomi 5 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Düzenlemeyle 7 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının da artırılması gündemde.

Geçen yılın enflasyon rakamının netleşmesiyle memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık artış oranı ise yüzde 37,57 oldu. Memur ve işçi emeklileri arasındaki yaklaşık 12 puanlık fark “Zam oranında artış olur mu?” sorusunu akıllara getirdi.

NTV’nin haberine göre, ekonomi yönetiminin bu yönde bir çalışma yaptığı belirtiliyor. Bütçe imkanları zorlanmadan ve enflasyonla mücadele programına zarar vermeden adım atılması için çalışma yürütülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın başlattığı çalışmada alternatifli planlar hazırlandı. Bu çalışma Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ardından da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Çalışmada ücreti 7 bin 500 liraya tamamlanan emeklilerle ilgili de düzenleme yapılması hedefleniyor.

İşçi emeklisine yüzde 37,57, memur ve emeklisine yüzde 49,3 zamİşçi emeklisine yüzde 37,57, memur ve emeklisine yüzde 49,3 zam

Düzenleme ne zaman yapılacak?

Düzenleme yasa gerektiriyor. Meclis 16 Ocak’a kadar kapalı ancak düzenlemenin yasalaşması sonrası emeklilere maaş farkı ödenebilir. Emekliler arasındaki zam farkı geçmiş yıllarda da gündeme geliyordu. Ancak aradaki fark 1-2 puanı pek aşmıyordu. Son düzenlemeyle aradaki farkın açılması ve mart sonunda belediye başkanlığı seçimlerinin yapılacak olması ek zam olasılığını gündeme getirmişti.

Emekliler tepkili: En düşük aylık asgari ücret seviyesine çıkarılsınEmekliler tepkili: En düşük aylık asgari ücret seviyesine çıkarılsın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.