Talepte yavaşlamanın ayak sesleri: Nisanda perakende satış hacmi 21 ayın en düşüğüne geriledi

TÜİK verilerine göre perakende satış hacmi nisanda yıllık bazda yüzde 10,2 ile Temmuz 2022'den beri en düşük artışı kaydetti. Perakende satış hacmindeki yavaşlama talepteki ivme kaybına işaret etti.

Ekonomi 11 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Perakende satış hacmi nisan ayında Temmuz 2022'den beri en düşük artışı kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı ticaret satış hacim endeksi verilerini açıkladı. Ticaret satış hacmi nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 arttı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 19 azaldı, toptan ticaret satış hacmi yüzde 4,5 arttı.

Nisanda perakende ticaret satış hacmi ise yüzde 10,2 artış gösterdi. Perakende satış hacmi böylece Temmuz 2022’den beri en düşük artışı kaydetti. Perakende satış hacmi martta yüzde 19,8, şubatta yüzde 25,7 artış göstermişti. Veri, talepteki yavaşlamaya işaret etti.

Ticaret satış hacmi nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 4,6 azaldı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 4,7, toptan ticaret satış hacmi de yüzde 5,7 azaldı. Perakende ticaret satış hacmi de nisanda yüzde 1,8 düşüş kaydetti.

BMD Başkanı: Alışveriş turizminde avantajımızı kaybettikBMD Başkanı: Alışveriş turizminde avantajımızı kaybettik

Alım gücü düşen tüketicinin ekonomiye güveni de azalıyorAlım gücü düşen tüketicinin ekonomiye güveni de azalıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.