Tarım Bakanı’ndan ‘yapay et olmayacak’ sözü

Et fiyatlarında yükseliş hızla devam ederken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yapay et üretiminin söz konusu olmadığını, böyle bir mevzuat üzerinde çalışma yapılmadığını açıkladı.

Ekonomi 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'Kırmızı et gündemimizde yok' dedi.

Kırmızı ette kilogram fiyatı 400 TL’yi aşıp ete ulaşmak zorlaşırken bir kötü haber de yapay etten geldi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yapay et üretilmeyeceğini, böyle bir mevzuat için çalışma yapılmadığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapay et üretimi tartışmaları hakkında konuşan Yumaklı yapay et üretiminin söz konusu olmadığını söyledi.

Kırmızı etin fiyatı 1000 lira olur mu?Kırmızı etin fiyatı 1000 lira olur mu?

‘Yapay et kesinlikle gündemimizde yok’

Yumaklı’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “Geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız. Zaman zaman bakanlık yapay ete izin verdi gibi paylaşımlar görüyoruz. Yapay et kesinlikle gündemimizde yok. Yapay et üretimine izin verilmesi asla söz konusu değil. Bir diğer iddia da Bakanlığın gıdalarda böcek ununa izin verdiği iddiası. Böyle bir izin söz konusu değildir. Böyle bir çalışmamız yoktur” dedi.

Besicinin dediği gibi: Kırmızı et fiyatındaki artışın nedeni yapısal sorunlar ve maliyetlermişBesicinin dediği gibi: Kırmızı et fiyatındaki artışın nedeni yapısal sorunlar ve maliyetlermiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.