Tesla’nın bir aracı Türkiye’de 1 milyondan ucuza satılabilir

Elektrikli araç markası Tesla’nın kurucusu Elon Musk, düşük maliyetli ve kompakt elektrikli otomobiller üreteceğini açıklarken, adının ‘Model 2’ olacağı iddia edilen Tesla Model 2’nin Türkiye'de olası fiyatının 1 milyon lira veya daha altında olabileceği belirtiliyor.

Ekonomi 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Model 2, olacağı iddia edilen düşük maliyetli otomobilin Türkiye’ye vergisiz girişinin ise 21 bin dolar olması bekleniyor. Türkiye’de 160 kw ve altı araçlara yüzde 10 vergi uygulanıyor.

Halihazırda ikinci elde dahi fiyatları 1 milyon 390 bin TL ile 11 milyon 950 bin TL arasında olan Tesla’nın elektrikli araçların fiyatı Türkiye’de 1 milyon TL’nin altına düşebilir. Ama tabii bugünün dolar ve euro kuruyla. Çünkü fiyatı düşecek araç henüz üretilmedi.

T24’ün haberine göre elektrikli araç markası Tesla’nın kurucusu Elon Musk, Berlin’de bulunan ve kompakt otomobiller üretilmesi planlanan fabrikayı ziyaret etti. Elon Musk, çalışanlarına teşekkür etmek için yaptığı konuşmada düşük maliyetli ve kompakt elektrikli otomobillerinin de haberini verdi.

Adının “Model 2” olacağı iddia edilen düşük maliyetli otomobilin Türkiye’ye vergisiz girişinin ise 21 bin dolar olması bekleniyor. Türkiye’de 160 kw ve altı araçlara yüzde 10 vergi uygulanıyor. Daha yüksek kw’li araçlarda ise vergi oranı yüzde 50’ye çıkıyor. Bu nedenle Tesla Model 2’nin olası fiyatının 1 milyon lira veya daha altında olabileceği belirtiliyor.

Tesla Almanya’yı sevdi: İşçilere zam yaptı, ucuz otomobil için de gün sayıyorTesla Almanya’yı sevdi: İşçilere zam yaptı, ucuz otomobil için de gün sayıyor

800 bin TL olabilir

Konuyla ilgili konuşan teknoloji yazarı Bilal Akgündüz, “Elektrikli araç vergi düzenlemelerine göre en iyi ihtimalle 800 bin TL olacağı düşünülen bu araç oldukça rağbet görecek gibi duruyor. Bu fiyatlara günümüzde orta sınıf bir binek otomobil alınabiliyorken 160 kw giriş paketiyle sunulacağı düşünülen “Model 2” epey ses getireceğe benziyor” dedi.

Tesla Türkiye'de fiyatlarda indirime gittiTesla Türkiye’de fiyatlarda indirime gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.