450 bin kişinin ev ümidi: THY ve Emlak Konut projesinde 11 ay sonra kuralar çekiliyor

THY ve Emlak Konut işbirliğinde gerçekleştirilecek yaklaşık 13 bin üniteli Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinde 2 bin 894 konut için kuralar bugün çekilecek. 450 bin kişinin ev sahibi olmayı beklediği projede fiyatların da arttığı görüldü.

Ekonomi 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mücbir sebepler hariç beş yıl boyunca satış işlemi yapılamayacak.

450 bin kişinin beklediği THY ve Emlak Konut işbirliğiyle gerçekleştirilecek 13 bin ünitelik Arnavutköy Yenişehir projesinde kura tarihi 11 ay sonra nihayet açıklandı. Kuralar bugün (4 Mayıs Cumartesi) çekilecek. Şirketin sosyal medyası ve internet sitesinde yaptığı duyuruya göre, bugün sadece 2 bin 894 konut için kura çekilecek. Kura çekimi Emlak Konut sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacak. 2 Haziran 2023’te başvuruların sonlandırıldığı proje geçen yıl büyük bir kampanya ile duyurulmuştu. Tanıtımı üzerinden geçen süre uzayınca başvuru yapan vatandaşlar tepkilerini sosyal medyada sık sık dile getirmeye başlamışlardı. Emlak Konut Sitesi’nde yer alan bilgilere göre projedeki dairelerin fiyatları da arttı.

İlk açıklandığında 58 metrekare 1+1 evin fiyatı 2 milyon 88 bin TL iken bu yıl içinde aynı 1+1 dairelerin fiyatı yüzde 61 artarak 3 milyon 370 bin TL’ye çıktı. Yine geçen yıl 2 milyon 592 bin TL olan 72 metrekarelik 2+1 dairelerin fiyatı 4 milyon 20 bin TL’ye geldi. 101 metrekarelik 3+1 dairelerin fiyatı da 3 milyon 672 bin TL’den 5 milyon 730 bin TL’ye çıktı.

Projedeki yeni fiyatlar şöyle:

441 ticari ünite de olacak

İstanbul Havalimanı’na 10 dakika ulaşım mesafesindeki Arnavutköy Yenişehir Evleri projesi az katlı ve yatay mimari anlayışıyla tasarlandı. Arnavutköy ilçesinin Dursunköy Mahallesi’de yer alan proje yaklaşık 1 milyon metrekare üzerinde hayata geçiriliyor. Proje genelinde toplam 12 bin 456 adet konut, 441 adet ticari ünite olmak üzere toplam 12 bin 897 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Proje kapsamında 1 anaokulu, 3 ilköğretim ve 2 cami de yer alacak. Projede park ve yeşil alanlar için yaklaşık 343 bin metrekare ayrılacak.

5 yıl satış yok

Arnavutköy Yenişehir Evleri’nde, konutu olmayan, sadece ilk evini alacak vatandaşların müracaatı değerlendiriliyor. Buna göre İstanbul’da ikamet edilmesi ve hane halkı (eşler) üzerine kayıtlı ev olmaması gerekiyor. Son bir yıl içerisinde tapu devrinin yapılmamış olması şartı da aranıyor. Mücbir sebepler hariç beş yıl boyunca satış işlemi yapılamayacak. Projede kapsamında engelliler için yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere de yüzde 20 kontenjan ayrıldı.

Şirketin X ‘teki sosyal medyasında yaptığı duyuru şu şekilde:

 

450 bin kişi konutta en uzun beklenen kuraya takıldı450 bin kişi konutta en uzun beklenen kuraya takıldı

450 bin kişinin kura beklediği konut projesinde nihayet imzalar atıldı450 bin kişinin kura beklediği konut projesinde nihayet imzalar atıldı

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.