TL dönüşümüne yeni teşvik: Kurumlar vergisi istisnasında süre uzadı

TL dönüşümüne kurumlar vergisi istisnası, kurumların 30 Haziran 2023 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanacak.

Ekonomi 30 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yeni kurulan aklama bürolarında 2 ila 5 savcı görev alacak. Savcılar geriye dönükte soruşturma yapabilecek.

Kurumların döviz tevdiat ve katılma hesaplarındaki yabancı paralarını Türk Lirası’na (TL) çevirmeleri durumunda vade sonunda elde edilen faiz ve kâr payları ile diğer kazançlarının kurumlar vergisinden müstesna olması uygulaması 30 Haziran 2023 tarihli bilançolarda yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ek vergi yok, KKM devam edecekCumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ek vergi yok, KKM devam edecek

Mevcut düzenleme kapsamında, kurumların 31 Mart 2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralarını 31 Aralık 2023 tarihine kadar TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi kapsamında dönüşüm kuru üzerinden TL’ye çevirmeleri ve bu suretle elde edilen TL varlığı en az 3 ay vadeli TL mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirmeleri durumunda söz konusu hesapların dönem sonu değerlemesinden kaynaklananlar da dahil olmak üzere vade sonunda elde edilen faiz ve kâr payları ile diğer kazançlar kurumlar vergisinden müstesna tutuluyor. Kararla, söz konusu vergi istisnası 30 Haziran 2023 tarihli bilançolarda yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanacak.

Kur korumalı mevduat nasıl tasfiye edilebilir?Kur korumalı mevduat nasıl tasfiye edilebilir?

20 bin dolara garanti yüzde 5 faiz20 bin dolara garanti yüzde 5 faiz

 

Piyasadaki fazla likiditeyi çekmek için KKM'ye yüzde 15 zorunlu karşılık geldiPiyasadaki fazla likiditeyi çekmek için KKM’ye yüzde 15 zorunlu karşılık geldi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.