TMSF, Koza-İpek Holding’in İstanbul Bebek’teki tarihi köşk ve uzantısını 750 milyona satıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) İstanbul Bebek'te bulunan Koza-İpek Holding'e ait ünlü ve tarihi köşk ile onun bahçesindeki uzantısı binayı 750 milyon lira muammen bedelle satışa çıkardı. İçinde filmler çekilen köşkün ihalesi 27 Haziranda.

Ekonomi 28 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
.Koza İpek Holding’e ait tüm taşınmazlar 3 Eylül 2016 tarihinde TMSF’ye geçmişti

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) İstanbul Bebek’te bulunan Koza-İpek Holding’e büyük bahçe içindeki tarihi köşk ve bahçesindeki bir yapıyı satışa çıkardı. Doğrudan deniz kıyısında, kendine ait rıhtımı bulunmayan ama ‘yol yalısı’ olarak nitelenebilecek tarihi köşk, geçmişte çok sayıda Yeşilçam filmine ev sahipliği yapmış ünlü bir yapı. Bina kadar bahçesindeki dev manolya ağacı da meşhur.

TMSF’den yapılan açıklamaya göre FETÖ firarisi Akın İpek’in şirketlerine ait bu tarihi köşk ve bahçesindeki uzantısı için bağımsız değerleme şirketlerinin raporlarıyla belirlenen 750 milyon lira muhammen bedel üzerinden 27 Haziran’da ihale düzenlenecek. İhale açık teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Koza İpek Holding bu tarihi bina ve bahçesini resmi kayıtlara göre ‘misafirhane’ olarak kullanıyordu ama binalar holdingin patronu Akın İpek ve ailesini sürekli biçimde ‘misafir’ ediyordu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Koza İpek Holding’e el konuldu, holding o zamandan beri TMSF denetiminde kayyım tarafından yönetiliyor. Son olarak mahkeme kararıyla holdingin mal varlığının  satılmasının önündeki engel kalktı. İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgeleri 25 Hazirana kadar TMSF’ye teslim etmesi gerekiyor.

Satışa konu 1259 ada 132 parsel üzerinde iki adet yapı bulunuyor. İki bodrum kat, zemin kat, bir normal kat, çatı katı ve terası bulunan ikinci derece eski eser niteliğindeki “Beyaz Köşk” 695 metrekare brüt kapalı kullanım alanından ve 208 metrekare de terastan oluşuyor.

“Kahverengi Köşk” olarak isimlendirilen diğer yapı ise zemin ve normal kattan oluşurken brüt 230 metrekare kapalı kullanım alanı bulunuyor. FETÖ firarisi olarak İngiltere’de yaşayan Akın İpek Türkiye aleyhine uluslararası tahkim mahkemelerinde açtığı iki davayı kaybetmişti.

Bu gördüğünüz 5 Michelin yıldızlı Urla'nın dört yıldır kayyımla yönetildiğini biliyor musunuz?Bu gördüğünüz 5 Michelin yıldızlı Urla’nın dört yıldır kayyımla yönetildiğini biliyor musunuz?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.