Trump’a suikast girişimi hem seçilme şansını hem de servetini artırdı

Donald Trump'ın yeniden seçilme ihtimalini artırdığı düşünülen suikast girişiminden sonra Trump Media hisse fiyatı yüzde 35,5 yükseldi. İlk çeyrekte yalnızca 770,500 dolar ciro yapan şirketin piyasa değeri 4,2 miyar dolar cirolu US Steel'i yakaladı.

Ekonomi 16 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Başarısız suikast girişiminden sonra Truth Social platformunun sahibi şirketin hisseleri, 10,95 dolar değer kazanarak 41,84 dolara yükseldi.

ABD başkan adaylarından Donald Trump’a suikast girişiminin seçilme şansını artıracağı beklentisi bitcoinin 62 bin dolarla son iki haftanın zirvesine çıkmasına, bazı gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin değer kaybetmesine neden oldu; yeni haftaya en kazançlı giren de Trump Media & Technology Group’un hisseleri.

Wall Street’teki yatırımcıların Trump Media & Technology Group’un hisse fiyatı, cumartesi günkü başarısız suikast girişiminin eski Başkan Donald Trump’ın yeniden seçilme ihtimalini artıracağını fiyatlamasıyla yüzde 35,5 oranında değer kazandı.

Truth Social platformunun sahibi olan şirket gün içinde 10,95 dolar değer kazanarak 41,84 dolara yükseldi. Bu sıçrama mart ayında halka açıldığından bu yana dalgalı seyir izleyen Trump Media hisselerindeki altı haftalık düşüşü tersine çevirdi.

Trump Media fiyatındaki sert dalgalanmalar kâr ve gelir artışı gibi somut kriterlerden daha çok sosyal medya coşkusundan etkilendiğinden kurumsal yatırımcılar tarafında tercih edilmiyor.

Uzmanlar başarısız suikast girişiminin kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Trump’ın şansını artırabileceğini, The Economist’in tahmin modelinin Trump’a 4’te 3 kazanma şansı verdiğini söylüyor.

Yatırım araştırma şirketi Gavekal’ın CEO’su Louis Vincent Gave sabah saatlerinde yatırımcılara gönderdiği  raporda “Son birkaç haftada yaşanan olaylar – Joe Biden’ın şok edici derecede kötü münazara performansı, ardından cumartesi günü Donald Trump’a yönelik suikast girişimi – kasım ayındaki ABD seçimlerinde güçlü bir Cumhuriyetçi performansı garanti ediyor” dedi.

Trump’un şirketinin piyasa değeri US Steel’i yakaladı

Finansal veri şirketi FactSet’e göre Trump Media’nın hisselerinde pazartesi günkü sıçrama şirketin piyasa değerine yaklaşık 2 milyar dolar ekleyerek piyasa değerini 7,9 milyar dolara çıkardı. Trump şirketin 114 milyon hisseyle en büyük ortağı ve suikast girişimi eski başkanın yalnızca Trump Media’daki hisselerinin değerini 1,3 milyar dolar artarak 4,8 milyar dolara çıkardı.

Bu artış yeni kurulmuş sosyal medya şirketinin ilk çeyrekte 4,2 milyar dolar ciro elde eden U.S. Steel gibi birçok köklü şirkete rakip olacak bir piyasa değerine ulaşmasını sağladı.  Trump Media’nın ilk çeyrekteki cirosu yalnızca 770,500 dolardı. Trump Media’nın hissedarlarının çoğunu eski başkana desteklerini göstermek için hisse alan küçük yatırımcılar oluşturuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.