TUI: Antalya’ya bu yaz turist yağacak

Alman turizm operatörü TUI, rezervasyonların 2020'de başlayan koronavirüs salgını öncesi döneme kıyasla ilk defa daha yüksek seviyeye çıkmasıyla güçlü bir yaz sezonu beklediğini açıkladı. TUI'ye göre İspanya'nın Mallorca adası ve Antalya oldukça büyük talep görüyor.

Ekonomi 15 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Alman turizm operatörü TUI, artan rezervasyonlarla güçlü bir yaz sezonu beklediklerini belirtti. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, seyahat edecek kişiler fırsatları yakalamak için geçen yıla kıyasla ortalama iki hafta öncesinden rezervasyon yaparken, İspanya’nın Mallorca adası ve Türkiye’nin tatil kenti Antalya oldukça büyük talep görüyor.

TUI, grevlerin neden olabileceği seyahatlerdeki aksamalara ve belirsiz ekonomik görünüme rağmen geçen ay bu yıl için güçlü gelir ve yüksek kâr beklediğini açıklamıştı. TUI’nin Almanya grup başkanı Stefan Baumert, “Güçlü bir yaz sezonu geçirmeye hazırlanıyoruz, son birkaç haftada konuk sayımız ilk defa 2019’un üzerine çıktı” dedi.

İstanbul'da eski günlerden kalma bir haftasonu: Oteller, eğlence mekanları para bastıİstanbul’da eski günlerden kalma bir haftasonu: Oteller, eğlence mekanları para bastı

5 ayda 299 binden fazla kruvaziyer yolcusu geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2021 yılının son çeyreğinde İstanbul Galataport Limanı’nın açılması ve Covid-19 salgın tedbirlerinin kaldırılmasıyla kruvaziyer turizminin daha da büyüdüğünü belirterek, “İlk 5 ayda 299 binden fazla kruvaziyer yolcusunu misafir ettik. 2023 yılının ilk beş aylık döneminde limanlarımıza yanaşan kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,1, kruvaziyer yolcu sayısı ise yüzde 114 artış gösterdi” dedi.

Kuşadası Limanı’nda 157 bin 940, Galataport Limanı’nda 67 bin 740, Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Sarayburnu Rıhtımı’nda 3 bin 276 ve Antalya Limanı’nda 14 bin 777 kruvaziyer yolcusunu ağırladıkları bilgisini veren Uraloğlu, “Kuşadası Limanı’mız 124 gemiyi misafir etmesiyle en çok kruvaziyer gemisinin yanaştığı liman oldu. Galataport Limanı’mızı 43, Ulusoy Çeşme Limanı’mızı 20 ve TDİ Sarayburnu Rıhtımı’nı da 7 gemi ziyaret etti” diye konuştu.

Turizm gelirinde ilk çeyrek rekoru umut olduTurizm gelirinde ilk çeyrek rekoru umut oldu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.