Türkiye’nin en kalabalık kulesi 427,6 milyon dolara Denizbank’ın oldu

Torunlar GYO Denizbank'ın genel müdürlük binası olarak kullandığı Zincirlikuyu'daki Deniz Kule'nin KDV dahil yaklaşık 427.6 milyon dolar peşin fiyatla yine Denizbank'a satıldığını açıkladı. Tapu devri dün tamamlandı.

Ekonomi 17 Nisan 2024
Deniz Kule'nin Denizbank'a satışı için görüşmelerin neredeyse tamamlandığı belirtiliyor.

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), portföyünde bulunan ve Denizbank tarafından genel müdürlük binası olarak kullanılan Zincirlikuyu’daki Torun Tower Ofis binasını Denizbank’a sattı. Dün sabah Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada “Satış için Denizbank ile şirketimiz arasında, satın alma teklifindeki ticari koşullarda mutabakat sağlanmıştır” diyen Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) akşam saatlerindeki ikinci açıklamasında satışın tamamlandığını belirtti.

Satışta yüzde 5,57 iskonto oldu

Şirket ikinci açıklamasında tapu devrinin tamamlandığını belirterek toplam 11.099,39 metrekare 2 arsa üzerindeki bina ve tapuda kayıtlı olan ve olmayan tüm müştemilatları dahil, toplam 39 katlı 106.080 metrekare kullanım alanı bulunan binanın 11.584.751.750 TL +KDV  bedelle Denizbank A.Ş. tarafından satın alındığını duyurdu. Binanın Denizbank’a maliyeti yüzde 20 KDV de  eklenince 13.901.702.100 TL’ye geliyor. Bunun da dünkü TCMB’nin 32.51 TL’lik  dolar satış kuruna bölünmesi durumunda ortaya 427 milyon 613 bin 106 dolarlık satış rakamı çıkıyor.

KAP açıklamasında değerleme firması tarafından söz konusu taşınmaz için 12.400.000.000 TL + KDV değer takdir edildiği ancak, ticari gayrimenkul piyasasındaki işlemlerin kısıtlı olması, büyük hacimli ve blok bir satış olması ve satış bedelinin peşin ödenmesi gerekçeleriyle söz konusu taşınmazın yüzde 6,57 iskonto ile devredildiği belirtildi.

53 metre yüksekliğindeki 7/24 yaşayan bir bina olan Deniz Tower’da manavdan balıkçıya, marketten saunaya, kuru temizlemeden spor salonuna kadar pek çok hizmet alanı bulunuyor.

İçinde yok, yok

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu bünyesindeki 8 şirketin yer aldığı, 5 bin 200’ün üzerindeki çalışanıyla Türkiye’nin en kalabalık binası olan Deniz Tower  havalimanı metrosuna bağlantısı olan ve çalışanların neredeyse tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bina merkezi konumuyla da dikkat çekiyor. 153 metre yüksekliğindeki 7/24 yaşayan bir bina olan Deniz Tower’ın içinde manavdan balıkçıya, marketten saunaya, kuru temizlemeden spor salonuna kadar pek çok alan bulunuyor.

Banka alt katlardaki Deniz Çarşı’da bulunan dükkanlardan kira almıyor. Böylece personele uygun fiyatlarla hizmet verilmesi sağlanıyor. Çalışanlar market alışverişlerini internet üzerinden yaparak, poşetlerini mesaileri bittiği zaman aşağıdan alarak evlerine gidiyorlar. Ayrıca çarşısında spor salonu ve sauna da bulunuyor.

Borçlu Demirören, İstiklal'deki AVM'sini Denizbank’a devrettiBorçlu Demirören, İstiklal’deki AVM’sini Denizbank’a devretti

Denizbank Genel Müdüründen alarm verici uyarılar: “Ortodoks politikaların gelmesini bekleyeceğiz…”Denizbank Genel Müdüründen alarm verici uyarılar: “Ortodoks politikaların gelmesini bekleyeceğiz…”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.