Futbol dünyasını sarsan dolandırıcılıkta 5 gözaltı

Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın dolandırıcılık faaliyeti sırasında iş birliği içerisinde olduğu tespit edilen 5 kişi daha mali şube müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Gündem 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Denizbank Şube Müdürü olduğu dönemde Seçil Erzan, bankanın müşterisi olan aralarında Fatih Terim, kızı Buse Bahçekapılı, damadı Volkan Bahçekapılı, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu çok sayıda kişiyi arayarak bankanın ‘gizli fon’ verdiğini ve kendilerine para verirlerse bu fona yatırıp yüksek kar elde edebileceklerini söyledi. Erzan’a güvenen kişiler teklifi değerlendirip sözde ‘gizli fon’a yatırması için şüpheliye elden yüksek miktarlarda para verdi. Bir süre kar dağıtır gibi para dağıtan Erzan böylelikle güven kazandı ve başka isimlere de ulaştı. Piyasadan yaklaşık 55 milyon dolar toplayan Erzan, para ödeyemeyince bazı kişiler savcılığa giderek şikayetçi oldu.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seçil Erzan’ın topladığı paraları yurt dışına kaçırmış olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Erzan’ın irtibatlarını inceleyen ekipler, şüphelinin sık sık 5 kişiyle iletişim halinde olduğunu ve bu 5 kişinin farklı zamanlarda sık sık yurt dışına çıkış yaptığını belirledi. Ekipler söz konusu şüphelilerin İstanbul, Edirne ve Tekirdağ’daki adreslerine operasyon düzenledi. Operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 20 bin lira bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Seçil Erzan'ın ifadesine ulaştık... Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuşSeçil Erzan’ın ifadesine ulaştık… Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.