Türkiye’nin fast food’da favorisi döner oldu

Kullanıcılar Trendyol’un Yemek uygulamasından 2023 yılı başından bu yana verdikleri her 100 fast food siparişinin 21'inde döneri tercih ettiler. Dönerin ardından burger geldi.

Ekonomi 17 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Trendyol Yemek’in gerçekleştirdiği araştırmaya göre Türkiye online yemek siparişinde yüzde 74 oranla fast food tercih ediyor.

16 Kasım Dünya Fast Food Günü nedeniyle 2023 yılı sonuçlarını açıklayan Trendyol Yemek’te, en çok tercih edilen yemek döner oldu. Döneri burger, pizza, çiğ köfte, kebap, sokak lezzetleri, pide ve lahmacun takip etti. 2023 yılının başından bugüne kadar 87 milyon adet fast food siparişi verildi. Trendyol Yemek’in verilerine göre göre en çok sipariş verilen ay olarak ekim ayı öne çıktı. Trendyol Yemek’in gerçekleştirdiği araştırmaya göre Türkiye yüzde 74 oranla fast food tercih ediyor. En çok sipariş verilen fast food ürünü yüzde 21’lik oranla döner oldu. Döneri burger, pizza, çiğ köfte, kebap, sokak lezzetleri, pide ve lahmacun takip etti.

Türkiye’nin tercihi fast food’dan yana

Aynı araştırmadaki diğer verilere göre ise dönerin verilen tüm yemek ve tatlı siparişleri içinde döner  yüzde 18 oranla yine birinci sırada yer alırken ikinci sırada yüzde 13 ile burger bulunuyor. Yüzde 10 payla pizza, yüzde 7 ile çiğ köfte, tavuk, kebap ve yüzde 6 oranla pide ve lahmacun, sokak lezzetleri diğer sıralarda bulunuyor.

Getir ABD'de online market şirketi FreshDirect'i satın alıyorGetir ABD’de online market şirketi FreshDirect’i satın alıyor

En çok sipariş akşam yemeği

Trendyol Yemek verilerine göre, en yoğun sipariş verilen saatler 17:00-20:00 saatleri olarak ortaya çıktı. En çok sipariş veren iller İstanbul, Ankara ve İzmir olurken Ankara Çankaya, İstanbul Pendik ve İstanbul Ümraniye en çok sipariş veren ilçeler oldu. İstanbul ilçelerinde ise Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Esenyurt, Beylikdüzü, Maltepe, Üsküdar ve Bağcılar’ın tercihi burger olurken Beykoz ve Pendik döneri tercih etti. Trendyol Yemek uygulamasında fast food ürünleri satan satıcıların sayısı, geçen yıla göre yüzde 8,22 oranında arttı.

Borsa İstanbul’a hamburgerci de geliyorBorsa İstanbul’a hamburgerci de geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.