TÜRSAB Başkanı: En büyük hedefimiz turizmi 12 ay ve ülke geneline yaymak

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ‘Turizm Yüzyılı’ projesi kapsamında turizmi 12 aya ve ülke geneline yaymayı ve yüksek gelir grubundan ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ekonomi 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 'Yerel efsaneler, hikayeler turizm amaçlı işlenecek' dedi.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda düzenlenen ‘Turizm Yüzyılı İftarları’nın ilk buluşmasında konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Bağlıkaya TÜRSAB’ın ‘Turizm Yüzyılı’ projesi kapsamında yapılması planlanan çalışmaları anlattı. Ekonominin çarklarını harekete geçiren, döviz girdisi sağlayan, istihdam yaratan ve katma değer oluşturan yapısıyla turizmin ülke ekonomisi açısından çok önemli bir rolü olduğunu belirten Bağlıkaya, Türkiye’nin en köklü, dünyanın da en büyük turizm meslek birliği olması nedeniyle TÜRSAB’ın da büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı. Bağlıkaya şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda ilerleyerek ülkemize katkı sağlamayı kendimize misyon edinmiş durumdayız. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz “Turizm Yüzyılı” projesiyle turizmi 12 aya yaymak, turizmin tüm ülkeye dengeli biçimde dağılmasını sağlamak, yüksek gelirli turist oranını artırmak en büyük hedeflerimizin başında geliyor. Bu projeyle turizmin ülkemize sağladığı katkının artırılmasını, turizmle elde edilen kazanımların ülkemiz genelinde olabildiğince eşit bir şekilde dağılmasını ve paylaşılmasını amaçlıyoruz.”

Yerel efsanelerle pazarlama yapılacak

Bu nedenle ‘Turizm Yüzyılı’ kapsamında turizm için envanter gibi mevcut çalışmaların derlenerek işlevli hale getirileceğini aktaran Bağlıkaya “Türkiye genelinde seyahat acentalarına proje kapsamında özel eğitimler verilecek. Bölgelerin sahip oldukları turizm değerlerine özgü pazarlama stratejileri geliştirilecek, tanıtım planlamaları yapılacak. Bölgelerin öne çıkan turizm özelliklerine uygun hedef fuarları belirlenip seyahat acentalarının ücretsiz katılımları sağlanacak” dedi.
Yerel efsaneler, hikayeler turizm amaçlı işlenerek kültürel ve sanatsal unsurlar olarak turizm ekonomisine katkı sağlayacak ürünler haline getirileceğini de ifade eden Bağlıkaya böylece bölgelere özgü turistik ürünlere ilişkin tanıtım materyallerin oluşturulacağını belirtti. Yerel halkın turizm faaliyetindeki rolünü artırmak için destinasyon bazlı turizm çalıştayları düzenleyeceklerini anlatan Bağlıkaya turistik değerler ve turizm ekonomisine ilişkin yerel düzeyde farkındalığın da artmasını sağlayacaklarını söyledi.

TÜRSAB'dan turizmcilere yerli turiste indirim çağrısıTÜRSAB’dan turizmcilere yerli turiste indirim çağrısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.