Ulaşmak için 400 metre yürünen Kağıthane metrosu hedefine ulaşamadı

İBB'nin İYİ Partili Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı, yeni açılan Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'na vatandaşların ulaşamadığını belirterek, "Dünyanın hiçbir yerinde insanlar istasyona 400 metre yürütülmez. Bu yüzden günlük 800 bin yolcu kapasiteli hatta bir ayda sadece 307 bin yolcu taşındı" dedi.

Ekonomi 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ve 22 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunun Kağıthane bölümü, mevcut istasyonun 400 metre uzağına yapıldığı için hedefinin çok altında kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Dr. Suat Sarı, Kağıthane Belediyesi Meclisi’nin nisan ayı oturumunda yaptığı konuşmada konuya dikkat çekerek, “Metronun günlük yolcu kapasitesi 800 bin. Ücretsiz olduğu dönemde 459 bin yolcu bindi. Ücretli hale geldiği dönemde ise 22 Şubat-22 Mart arasında binen yolcu sayısı sadece 307 bin oldu. İsraf olarak çalışıyor. İnsanlar binmek istiyor ama ulaşamıyor. Ulaştıramıyorsunuz. Dünya kadar elektrik gidiyor, dünya kadar amortisman var orada” dedi.

Havalimanı metrosunun doğru işletilmediğini belirten Sarı, “Dünyanın hiçbir yerinde bir istasyondan diğer istasyona insanlar 400 metre yürütülmez. Köprü ile bağlantı sağlanabilirdi ama yapılmadı” dedi. Vatandaşların metroya bineceği Kağıthane’ye gelmekte sorunlar yaşadığını anlatan Sarı, metro istasyonuna ulaşmak için ücretsiz servisler konulmasını önerdi.

Erdoğan: Paris metrosunun damından sular akıyor, bizimkiler pırıl pırılErdoğan: Paris metrosunun damından sular akıyor, bizimkiler pırıl pırıl

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.