Yapay zeka Apple’ı uçurdu, yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu

Yapay zeka hamlelerini açıklayan Apple, dünyanın en değerli şirketi unvanını Microsoft'tan geri aldı. Hisseleri yüzde 6'nın üzerinde değer kazanan Apple, 3,37 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşarak 3,27 trilyon dolar değerindeki Microsoft'u geçti.

Ekonomi 12 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Apple Inteligence'la yapay zekaya adım atan Apple, en değerli şirket unvanını Microsoft'tan geri aldı.

ABD’li teknoloji devi Apple, yeni yapay zeka hamlelerini duyurmasının ardından Microsoft’un piyasa değerini aşarak yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu. Apple’ın Nasdaq borsasında işlem gören hisseleri, saat 22:00 itibarıyla yüzde 6’nın üzerinde değer kazanarak hisse başına 215,62 dolara yükseldi. Şirketin toplam piyasa değeri, hisselerindeki yükselişle birlikte 3,37 trilyon dolara ulaştı. Böylece Microsoft’un 3,27 trilyon dolarlık piyasa değerini aşan Apple, dünyanın en değerli şirketi unvanını da geri aldı.

Apple, hafta başında “Apple Intelligence” adını verdiği yeni yapay zeka teknolojisini tanıtmış, akıllı kişisel asistanı Siri’ye sohbet robotu ChatGPT’nin entegrasyonu için OpenAI ile ortaklık yaptığını duyurmuştu.

Yeni yapay zeka hamlelerini açıklamasının ardından Apple’ın hisseleri salı günü yüzde 7’den fazla artmıştı.

Elon Musk, OpenAI ile işbirliğine giden Apple'a çok kızdı: Bütün Apple cihazları yasaklayacağımElon Musk, OpenAI ile işbirliğine giden Apple’a çok kızdı: Bütün Apple cihazları yasaklayacağım

Apple sonunda yapay zeka yarışına girdi: Karşınızda Apple Intelligence, Siri de daha akıllı olacakApple sonunda yapay zeka yarışına girdi: Karşınızda Apple Intelligence, Siri de daha akıllı olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.