Yapay zekada yeni adım: Nvidia’dan biyoteknolojiye 50 milyon dolarlık yatırım

Yapay zeka destekli işletimcilerle adını duyuran ve değerini 1 trilyon dolara ulaştırmayı başaran ABD merkezli çip üreticisi Nvidia, şimdi de biyoteknoloji şirketi Recursion'a 50 milyon dolar yatırım yapacak.

Ekonomi 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Yapay zeka destekli işletimcilerle öne çıkan ve değerini 1 trilyon dolara ulaştırmayı başaran ABD merkezli çip ürebiyotticisi Nvidia, şimdi de biyoteknoloji şirketi Recursion’a 50 milyon dolar yatırım yapacak. Recursion’dan yapılan açıklamada, yapay zeka destekli ilaç keşfi alanında “çığır açan” temel modellerin gelişimini hızlandırmak için Nvidia ile işbirliği yapıldığı belirtildi.

Yapay zekaya hücum, nitelikli çip üreticisi Nvidia'nın değerini 1 trilyon dolara yaklaştırdıYapay zekaya hücum, nitelikli çip üreticisi Nvidia’nın değerini 1 trilyon dolara yaklaştırdı

Recursion’ın hisseleri yüzde 115 değerlendi

Açıklamada, Nvidia tarafından yeni tedavileri belirlemek ve tasarlamak için yapay zeka destekli modelleri kullanan Recursion’a 50 milyon dolarlık yatırım yapılacağı kaydedildi. Şirketin açıklamasında, Recursion’ın yapay zeka modellerini Nvidia’nın bulut platformunda çalıştırmak için 23 bin terabaytı aşan biyolojik ve kimyasal veri kümelerini kullanacağı aktarıldı. Söz konusu yatırım haberinin ardından Recursion’ın Nasdaq borsasında işlem gören hisseleri yüzde 115’in üzerinde değer kazandı.

'Yapay zeka ile artık herkes programcı'‘Yapay zeka ile artık herkes programcı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.