Yatırım fonlarından çifte rekor haberi geldi

Yatırım fonları hem hesap sayısı, hem de portföy tutarı olarak rekor kırmaya devam ediyor. Yatırım fonu hesap sayısı ilk kez beş milyon kişiyi aşarken portföy tutarı da ilk kez üç trilyon TL'nin üstüne çıktı.

Ekonomi 9 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sermaye piyasalarında inişli çıkışlı seyrin arttığı son dönemde birikimini farklı yatırım araçlarını bünyesinde barındıran yatırım fonlarında değerlendirmek isteyenlerin sayısı artıyor.

Sermaye piyasalarında inişli çıkışlı seyrin arttığı son dönemde birikimini profesyonellerin yönettiği yatırım araçlarında değerlendirmek isteyenlerin sayısı da hızla artıyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde kaydı bulunan yatırım fonu yatırımcı sayısı 7 Haziran ile sona eren bir haftalık dönemde 33 bin 742 kişi artarak 5 milyon 18 bin 308 seviyesine ulaştı. Yatırım fonu tutarı da bir önceki hafta görülen 2 trilyon 850 milyar TL seviyesinden 3 trilyon 60 milyar TL’ye çıktı.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre portföyü 10 milyon TL üzerinde olan fon yatırımcısı sayısı 7 Haziranla biten hafta itibariyle bir önceki haftaya göre değişmeden 28 bin 709’da kaldı.  Yani yaklaşık her 200 fon yatırımcısından biri büyük portföye sahip. Aynı dönemde 10 milyon TL üstünde portföyü olan hisse senedi yatırımcı sayısı ise 20 bin 6’ya geriledi. Bu da her 400 hisse yatırımcısından yaklaşık birinin 10 milyon TL üstünde portföye sahip olduğu anlamına geliyor.

Zenginler yatırım fonuna koştu, hisse senedinin pabucu dama atılıyorZenginler yatırım fonuna koştu, hisse senedinin pabucu dama atılıyor

Stratejik sektörlere ve teknolojiye yatırım yapacak girişim fonlarına 'destek' geliyorStratejik sektörlere ve teknolojiye yatırım yapacak girişim fonlarına ‘destek’ geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.