Musk’ın büyüsü bozuldu: Tesla çalışanların yüzde 10’unu işten çıkarıyor

Bir dönem yaptığı her işi başardığına inanılan Tesla İcra Kurulu Başkanı Elon Musk’ın büyüsü bozuluyor. Musk'ın elektrikli araç üreticisi Tesla'da çalışanların yüzde 10'undan fazlasını işten çıkaracağı iddia ediliyor.

Bilim Teknoloji 16 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Tesla hisseleri borsa açılmadan önceki işlemlerde yüzde 0,3 geriledi.

Dünyanın en zengin işadamları listesinde ikinci sırada yer alan, elektrikli otomobil markası Tesla ve SpaceX uzay şirketi gibi ses getiren yeniliklere imza atan Elon Mask için büyü bozuluyor. Mask’ın servetine büyük katkı sağlayan Tesla’da büyük işten çıkarma hazırlığına başladığı iddia ediliyor. Reuters’ın Electrek sitesinden aktardığı iddiaya göre ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla çalışanlarının yüzde 10’undan fazlasını işten çıkaracak. Teknoloji haberleri yapan internet sitesi Electrek’de yer alan ve şirket içi nota dayandırılan habere göre rekabetin giderek arttığı elektrikli araç pazarında talebin düşmesiyle zor durumda kalan Tesla son birkaç ay içinde yöneticilerden önemli ekip üyelerini belirlemelerini istedi, çalışanlarına verdiği bazı hisse senedi mükâfatlarını durdurdu ve bazı çalışanların yıllık değerlendirmelerini iptal etti.

15 bin çalışanın işten çıkarılması bekleniyor

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Tesla’nın yıllık raporuna göre Aralık 2023 itibariyle dünya genelinde 140 bin 473 çalışanı bulunuyor. Şirketin yaklaşık 15 bin çalışanını işten çıkarması bekleniyor.
Tesla geçen şubatta New York’taki çalışanlarının yüzde 4’ünü işten çıkarmıştı. Tesla hisseleri borsa açılmadan önceki işlemlerde yüzde 0,3 geriledi.

Tesla rüyası bitiyor mu? İşte düşüşünün iç yüzüTesla rüyası bitiyor mu? İşte düşüşünün iç yüzü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.