ABD’de yılın en iyi tabancası ödülü Giresun’a geldi

Giresun merkezli Türk silah üreticisi Yavuz Firearms ABD’den ödülle döndü. Firmanın Yavuz 14 / MC P35 tabanca modeli 22 yıldır düzenlenen American Rifleman Golden Bullseye Ödülü’nü kazanarak 2024 yılının en iyi tabancası seçildi.

Bilim Teknoloji 31 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Giresun merkezli Türk silah üreticisi Yavuz Firearms ABD’den ödülle döndü. Firmanın Yavuz 14 / MC P35 tabanca modeli 22 yıldır düzenlenen ve NRA’nın jürilerinin değerlendirmeleriyle verilen American Rifleman Golden Bullseye Ödülü’nü kazanarak 2024 yılının en iyi tabancası seçildi. Yavuz Firearms’ın bu ödülü almaya hak kazanan ilk Türk şirketi olduğu belirtildi.

9×19 mm kalibreli, 840 gram ağırlığındaki ve 15’lik şarjöre sahip Yavuz 14 / MC P35 modeli kalitesi, ergonomisi, yenilikçiliği ve performansı ödüle layık görüldü. Tabanca John Browning tarafından 1922’de tasarlanan efsanevi P35 modelinin de devamı niteliğinde.

Ödülle ilgili konuşan Yavuz Firearms Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cürgül“Bu başarı sadece Yavuz Firearms ve ihracat markamız Girsan için değil, tüm Türk savunma sanayii sektörü için önemli bir dönüm noktası olarak tarihe geçti. Şirketimizin mükemmelliğe ve inovasyona olan bağlılığı ile kazandığımız bu ödül sayesinde global pazardaki gücümüz bir kez daha teyit edildi” dedi.

 

Giresun merkezli Türk silah üreticisi Yavuz Firearms ABD’den ödülle döndü.

Yavuz’u yeniledi

Dünyanın önde gelen silah üreticilerini geride bırakarak bu ödülü ilk kez Türkiye’ye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Cürgül “Şanlı Türk ordumuzun ve polisimizin yıllarca gururla kullandığı efsanevi tabanca Yavuz’u yenilenmiş model gamı ile ülkemizdeki kullanıcılara tekrardan kazandırmanın da heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Yavuz Firearms Yönetim Kurulu Başkanı Cürgül American Rifleman Golden Bullseye Ödülü’ne layık görülen ilk Türk silah üreticisi olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Girsan adıyla 55 ülkeye satıyor

Yavuz Firearms yurt dışında Girsan adıyla ürünlerini 55 ülkeye ihraç ediyor ve birçok ülkenin silahlı kuvvetlerinin resmi tedarikçisi konumunda. Türk Silahlı Kuvvetlerinin de resmi tedarikçisi olan Yavuz Firearms Giresun’da 10 milyon dolar yatırımla yeni üretim üssü kurdu. Böylece üretim kapasitesini artırıp ve Ar-Ge faaliyetlerine hız veren şirket Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve kolluk kuvvetlerinin bünyesinde uzun yıllarca kullanılan Yavuz silahlarını en yeni teknolojiler ile donatarak modernize etti. 30 yılı aşan silah üreticiliği tecrübesi ile yeniden sektörün lideri olma yolunda ilerleyen şirket 1994’ten beri yerli ve milli tabanca üretimi yapıyor. Şirketin ürün yelpazesinde Yavuz-16, Yavuz-1911, Yavuz-14, Yavuz-9 gibi ikonik tabanca modellerinin yanı sıra MC-312 gibi av tüfekleri de var. Şirketin ürünleri Türkiye’de MKE’de satışa sunuluyor.

Fransa, Rusya’yı geçti, dünyanın iki numaralı silah satıcısı olduFransa, Rusya’yı geçti, dünyanın iki numaralı silah satıcısı oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.