Seyahat dergisi Travel + Leisure okurları seçti: Avrupa’nın en iyisi İstanbul 

Travel + Leisure okurlarının oylarıyla belirlenen ‘En İyiler 2023’ açıklandı. Altı kritere göre değerlendirilen 'Avrupa'nın En İyi 15 Şehri' listesinde İspanya'dan dört; İtalya, Portekiz ve Avusturya'dan ikişer şehir var.

Gezi 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Merkezi ABD’de olan Travel + Leisure, her yıl okurlarından dünyanın dört bir yanındaki seyahat deneyimlerini değerlendirmelerini istiyor. Böyleyece, en iyi otellerden en gözde şehirlere, en konforlu havayolu şirketlerinden en keyifli kaplıcalara ortaya kapsamlı bir değerlendirme çıkıyor. Derginin İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre 2023 anketine yaklaşık 165.000 okur katıldı. Oy kullanan sayısında pandemi öncesine göre yüzde 25’lik artış olduğu düşünülürse insanlar yalnızca seyahat etmeyi değil seyahatten konuşmayı da özledi.

Okurlar şehirleri; gezilip görülecek yerler, kültür, yemek, samimiyet, alışveriş ve fiyat/kalite dengesi kriterlerine göre değerlendirdi. Listenin birincisi İstanbul ancak bir başka kazanan da listedeki dört şehrin bulunduğu İspanya. Onu ikişer şehirle İtalya, Portekiz ve Avusturya izledi.

Dergi, İstanbul’un birinciliğinin gerekçesini şu sözlerle anlattı: Türkiye zorlu bir yıl geçirse de, T+L okurları İstanbul’u listenin en başına yerleştirdi. Bir okur “Sunacak çok şeyi olan güzel bir şehir” derken, bir diğeri ‘her bütçeye uygun’ olduğunu belirtti. Okurların favori mekanları arasında Kapalıçarşı, bu yıl Dünyanın En İyi Oteli unvanını alan Four Seasons’ın da bulunduğu Sultanahmet Meydanı ve tabii ki İstanbul’u ikiye bölen ve Karadeniz’i Marmara denizinden bağlayan Boğaz da yer alıyor.

Listedeki diğer 14 şehir şunlar:

 

2. Floransa, İtalya

 

3. Roma, İtalya

 

4. Lizbon, Portekiz

 

5. Porto, Portekiz

 

6. Sevilla, İspanya

 

7. Ljubljana, Slovenya

 

8. San Sebastian

9. Prag, Çek Cumhuriyeti

10. Barselona, İspanya

 

11. Salzburg, Avusturya

 

12. Edinburgh, Scotland

 

13. Madrid, İspanya

14. Bordeaux, Fransa

15. Viyana, Avusturya

 

İstanbul Caz Festivali günlüğü: Festival Kadıköy sokaklarındaİstanbul Caz Festivali günlüğü: Festival Kadıköy sokaklarında

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.