09.05: Atatürk’ün ülkesinden saygı manzaraları

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında tüm Türkiye saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Atatürk'ün dünyaya geldiği Selanik'teki evde de tören vardı.

Gündem 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yılında tüm Türkiye’de saat 09.05’te hayat durdu. 5 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde araçlar dururken sürücüler de otomobillerinden indi. Tüm ülkede hayat bir dakikalığına durdu ve yürüyen herkes olduğu yerde saygı duruşunda durdu. Bu anlarda duygusal anlar da yaşandı. Gencinden yaşlısına tüm yurttaşlar gözleri dolarak Ata’sını andı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 09.05’te tüm vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

İstanbul’da metroda olan vatandaşlar da saat 09.05’te ayağa kalktı. Toplu ulaşım araçları ve duraklarındaki yolcular da 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu

Metroda bir dakikalık saygı duruşu.

Çorum’daki Atatürk Anıtı’ndaki saygı duruşunun ardından törene katılan vatandaşlardan 65 yaşındaki Satı Tunç, 2 yıl önce kendisinin yazdığı ‘Bu güzel yurdum seni nasıl unutsun’ adlı şiiri okudu.

65 yaşındaki Satı Tunç kendi yazdığı şiiri okudu.

Avcılar D-100’de trafik tamamen dururken, sürücüler araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. D-100 kenarındaki Abdulkadir Uztürk İlkokulu önündeki veliler de çocuklarını sokaktan izlerken topluca saygı duruşunda bulundu ve bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söyledi.

Avcılar’da saat 09.05’te trafik durdu.

Atatürk, 85 yıl önce ebediyete intikal ettiği Dolmabahçe Sarayı’ndaki odasında törenle anıldı.

Atatürk’ün yatağına çiçek bırakıldı.

Fenerbahçe Kulübü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünde andı. Dolmabahçe Sarayı’nın açıklarında, “10 Kasım Fenerbahçe Vapuru”yla dördüncü kez organize edilen anma törenine, Kulüp Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, yönetim kurulu üyeleri, sporcular, teknik ekip, üyeler ve çalışanlar katıldı.

Fenerbahçe Kulübü, Atatürk’ü 10 Kasım Fenerbahçe Vapuru ile andı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yılı dolayısıyla Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma törenine katılarak konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir’de düzenlenen resmi törene parti grubundan milletvekilleriyle birlikte katıldı.

CHP lideri Özel 10 Kasım törenine katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında, Yunanistan’ın Selanik kentinde dünyaya geldiği evde törenle anıldı. Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğunun düzenlediği anma törenine, Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Atatürk Evi’nin bahçesi ziyaretçilerle dolup taşarken, evin çevresinde çok sayıda kişi toplandı.

Erdoğan Atatürk’ü anma töreninde konuştu.

Selanik Başkonsolosluğunun düzenlediği anma törenine, Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Atatürk Evi’nin bahçesi ziyaretçilerle dolup taşarken, evin çevresinde çok sayıda kişi toplandı.

Atatürk Selanik’te dünyaya geldiği evde törenle anıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.