10 ilde uyuşturucu operasyonu: 46 gözaltı

Bakan Yerlikaya, 10 ilde uyuşturucu operasyonu düzenlendiğini ve 46 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. İki gün önce iki ilde düzenlenen operasyonda 135 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gündem 24 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat, Muğla, Kahramanmaraş, Giresun, Aydın, Balıkesir, Konya, Elazığ, Ankara ve Sakarya’da eş zamanlı operasyon düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlarda 46 şüpheli gözaltına alınırken uyuşturucu da ele geçirildi ama miktarı açıklanmadı.

Bakan Yerlikaya, “Operasyonları düzenleyen güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Aydınlık geleceğimiz olan evlatlarımıza zehir tacirlerinin musallat olmalarına izin vermeyeceğiz. Her an enselerindeyiz, onlara göz açtırmayacağız” dedi.

Niğde’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ise 23 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 21’i ise tutuklandı.

Öte yandan 2 gün önce de yaklaşık iki bin polisle Bursa ve Balıkesir’de uyuşturucu operasyonu düzenlenmişti. Bu operasyonda ise 135 şüpheli gözaltına alınmıştı. Yerlikaya, baskın yapılan adreslerde 21 kilo 500 gram metamfetamin, 1 kilo 200 gram bonzai maddesi ve çeşitli miktarlarsa uyuşturucu, 19 silah ele geçirildiğini söylemişti.

İki bin polisle eş zamanlı uyuşturucu operasyonları: 135 gözaltıİki bin polisle eş zamanlı uyuşturucu operasyonları: 135 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.