100’üncü yıl mektupları 21 yıl sonra adreslere ulaştı: Sizi de ağlattı mı?

PTT tarafından 2002 yılında düzenlenen "2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası" kapsamında yazılan mektuplar adreslere ulaştırıldı. 21 yıl sonra mektupları okuyanlar duygusal anlar yaşadı.

Gündem 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) 2002 yılında “2023’e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası” düzenlemişti. 21 yıl önce yazılan mektuplar sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Kampanya geçmişten geleceğe köprü kurmayı ve gelecek nesillere miras bırakılacak anlamlı bir hatıra oluşturmayı amaçlıyordu. Vatandaşlar kampanya kapsamında 2002’de yazdıkları mektupları 21 yıl sonra teslim edilmek üzere PTT’ye emanet etti. Teslim edilen mektuplar Cumhuriyet’in 100’üncü yılında sahiplerine iletilmek üzere muhafaza edildi.

PTT tarafından 21 yıl boyunca muhafaza edilen mektuplar Cumhuriyet’in 100’üncü yılı haftasından adreslere teslim edilmeye başlandı.

Oyuncu Batuhan Berk Lermi’nin annesi ve babası 2002 yılında Batuhan henüz iki yaşındayken Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için bir mektup yazdı. Mektup 21 yıl sonra Batuhan’a ulaştırıldı. Mektup eline ulaştığında  gözleri dolan 23 yaşındaki Batuhan sosyal medya hesabından mektubun fotoğrafını paylaşıp şöyle yazdı:

“Bugün gelen kargom hepsinden çok çok farklı… Anne ve babamın 21 sene önce ben iki yaşındayken bana yazmış olduğu mektup. O yıl kargolanmış, 2023’te bana gelmesi için 21 yıldır PTT’de bekliyormuş. getiren kurye de çok şaşırmış, 2002’den mektubunuz var diyor.”

Bir mektup da Kütahya’dan

Bir başka Cumhuriyet’in 100’üncü yılına mektup hikayesi ise Kütahya’dan geldi. Eski Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz 8 Mayıs 2002 günü oğlu için mektup yazmıştı. Musa Yılmaz’ın oğlu Yasin Yılmaz mektubun yazıldığı günlerde Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okuyordu. Doktor olmak isteyen Yasin’in hayalini babası Musa Yılmaz mektubuna da yazmıştı. Yasin yıllar sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. 21 yıl sonra evlerine ulaşan mektubu ise baba Musa Yılmaz ABD’de yaşayan oğluna telefon aracılığıyla gönderdi.

Eski Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’ın 8 Mayıs 2002 günü oğlu için yazdığı mektubu 21 yıl sonra postacı ulaştırdı.

Musa Yılmaz mektupla ilgili düşüncelerini şöyle anlattı: “2002 seçimlerinden, 3 Kasım seçimlerinden altı ay önce yazdığım bir mektup ve inşallah bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidara geleceğini öngörmüşüm, onun gelmesiyle birlikte tabii bir takım da sıkıntılar, ceza vs. o günkü şartlar da var, engellenmeye çalışıldığına değinmişim. Amerika’nın dünyanın tek sahibi olduğuna ve gerçekten dünyaya zulmettiğine değinmişim. Bu mektupta kısacası 2002 yılı ortamında baktığım her konuda tespit ettiğim ve çocuklarımıza hedef gösterdiğim ülkemiz için temenni ettiğim şeylerin hepsinin gerçekleşmiş olmasından çok mutluyum.”

‘Nerede o eski Cumhuriyet bayramları’ diye soruyorsanız; Burada!‘Nerede o eski Cumhuriyet bayramları’ diye soruyorsanız; Burada!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.