11 gündür bulunamayan ekonomist Korhan Berzeg’in ailesi, kaçırılmış olabileceğinden şüpheleniyor

Bir dönem Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile beraber mesai yapan ekonomist Korhan Berzeg'i arama çalışmaları, Balıkesir'in Gönen ilçesinde özel ekibin katılımıyla 11 gündür sürüyor. Ailesi, henüz bir izine rastlanılmayan Berzeg'in kaçırılmış olacabileceğini söylüyor.

Gündem 27 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Başta Dünya Bankası olmak üzere pek çok önemli pozisyonda görev alan 83 yaşındaki ünlü ekonomist Doç. Dr. Korhan Berzeg, yıllarca ABD’de yaşadı. Ardından Türkiye’ye dönen Berzeg, Büyükada’da yaşıyor, yazları Balıkesir’e geliyordu. 17 Haziran’da köpeği Tina ile yazlığının olduğu Balıkesir’in Gönen ilçesinde yürüyüşe çıkan Berzeg, ortadan kayboldu. Başta komando timi olmak üzere kurulan özel ekibin aradığı Berzeg’ten 11 gündür haber alınamadı.

Berzeg’ten haber alamayan ailesi, durumu muhtara bildirdi. Muhtarın ihbarının ardından köye giden jandarma ekipleri ile birlikte, komando timleri, GÖNDEN, SARR Arama Kurtarma, JASAT, Gönen Orman İşletme Şefliği ve Artema Yürüyüş Grubu arama çalışmalarına başladı.

Mehmet Şimşek'in eski mesai arkadaşıydı: Ekonomist Berzeg'i arama çalışmaları 10'uncu günündeMehmet Şimşek’in eski mesai arkadaşıydı: Ekonomist Berzeg’i arama çalışmaları 10’uncu gününde

Aile, kaçırıldığından şüpheleniyor

Sabah’tan Muharrem Doğantez’in haberine göre Berzeg’in kızı Nisa Berzeg ile birlikte umutla müjdeli bir haber bekleyen Angela Berzeg, eşinin ayak izlerine dahi rastlanmadığını ve bu durumun kaçırılma şüphesi uyandırdığını anlattı.

Angela Berzeg, “Umarım başına bir iş gelmemiştir ve sağ salim bulunur” ifadesini kullandı. Babası için endişelenen Nisa Berzeg ise “Babam dinç ve çok sağlıklı. Bu durumda aklımıza gelen ilk şey kaçırılmış olabileceği. Birileri fidye için böyle bir şey yapmış olabilir” açıklaması yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.