11 ilde IŞİD ve El Kaide operasyonu: 36 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 11 ilde IŞİD ve El Kaide'ye yönelik 'Kahramanlar-45' operasyonlarında 36 kişinin yakalandığını duyurdu.

Gündem 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

IŞİD ve El Kaide’ye yönelik Antalya, Düzce, Elazığ, İstanbul, Konya, Mersin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas ve Trabzon’da üç gündür devam eden ‘Kahramanlar-45’ operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından “Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Terörle Mücadele Daire Başkanlığınca; Antalya, Düzce, Elazığ, İstanbul, Konya, Mersin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas ve Trabzon’da 3 gündür devam eden ve sona eren ‘Kahramanlar-45’ operasyonlarında; 11 şüpheli şahıs yakalandı. DEAŞ ve El Kaide terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda yapılan aramalarda; 39 bin dolar, 11 bin euro, 200 bin TL ve çok miktarda diğer ülkelere ait döviz ile çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu” açıklaması yaptı.

IŞİD'in çökertilen hücre evinde hatıra İsrail parasıIŞİD’in çökertilen hücre evinde hatıra İsrail parası

Operasyonları gerçekleştiren personeli tebrik eden Bakan Yerlikaya şunları yazdı: “Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Milletimizin duası, güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.