11 yaşındaki çocuğa tecavüz davasında aileden ‘ölümle tehdit’ iddiası

Hakkari’nin Tekeli Köyü’nde, 11 yaşındaki Esra Yücel’in tecavüze uğramasına dair açılan davanın dokuzuncu duruşması yapıldı. Savcı mütalaasında, sanıkların tutuklanmasını talep etti fakat mahkeme heyeti talebi reddetti. Kararın verileceği duruşma ise 3 Kasım'da.

Gündem 18 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Hakkari’de yedi yıl önce tecavüze uğrayan 11 yaşındaki Esra Yücel, köydeki uçurumun kenarında baygın şekilde bulundu. Hastaneye kaldırılan Yücel, kendisine tecavüz eden kişilerin Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz olduğunu söyledi. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında sanıklar tutuklandı. Fakat sekiz ay sonra tahliye edildiler. Sanıkların tahliye edilmesinin ardından 11 yaşındaki Esra Yücel, intihar etti. Ardından anne Yücel de köyde karşılaştığı sanıklarla çıkan tartışmada beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

Açılan davanın dokuzuncu duruşması dün Yüksekova 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanıkların hazır bulunduğu duruşmaya, Diyarbakır, Muş ve Van Çocuk Hakları Merkezi, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ve İnsan Hakları Derneği katıldı.

Olay hakkında yapılan haberler mahkemede gündem oldu

Öte yandan Yücel Ailesi’ne, köy ahalisinin baskı kurduğuna dair 10Haber’in haberi de Esra Yücel’in avukatları tarafından mahkemeye sunuldu. Avukatlar, “Muhtar, beyanlarında Esra Yücel’in kendisine sanıkların isimlerini verdiğini söylemiştir” dedi.

Sanıklardan Nihat Yılmaz mahkemede, konuyu gündeme getiren Gazete Duvar muhabiri Evrim Deniz’i ve Hakkari Barosu Çocuk Hakları Merkezi Nükeyf Onursal’ı hedef göstererek, “Bu kadar örgütün, avukatın tutuklanmamızın nedeni avukat Nükeyf Onursal’ın sosyal medyada Evrim Deniz isimli bir kadınla paylaşmasıdır”  dedi.

Duruşma öncesi aileye tehdit: Bizden biri tutuklanırsa sizden biri ‘gidecek’

Ayrıca Yücel Ailesi, duruşmaya güvenlik gerekçesiyle katılmadı. 10Haber’e konuşan aile, dün gece akrabaları vasıtalarıyla, sanık ailesinin kendilerine haber göndererek “Bizden biri kesin tutuklanacak. Bu kadar insanı topladınız, haber yaptırdınız. Bizden biri tutuklanırsa bilin ki sizden de biri gidecek” dediğini aktardı.

Savcı tutuklama istedi, heyet reddetti

Sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederken savcı, mütalaasında, sanıkların ‘istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma’ suçlarından tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların adli kontrol şartlarını yerine getirdiğini belirterek bu talebi reddetti ve bir dahaki duruşma tarihi olarak 3 Kasım’ı belirledi.

10Haber’in haberi, istismar davasının seyrini değiştirebilir: Muhtar, mahkemeye farklı ifade vermiş10Haber’in haberi, istismar davasının seyrini değiştirebilir: Muhtar, mahkemeye farklı ifade vermiş

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.