14 ilde FETÖ operasyonu: Himmet toplayan 60 mahreme baskın

14 ilde Kıskaç-12 adı verilen FETÖ oparasyoru düzenlendi. Örgütün güncel ve askeri mahrem yapılanması içinde faaliyette olduğu belirtilen 60 şüpheli yakalandı, altı milyon değerinde para ve ziynet eşyasına da elkondu.

Gündem 18 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından 14 ilde eşzamanlı düzenlenen Kıskaç-12 operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Operasyonlarda Fethullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) ilişkili olduğu belirtilen 60 şüpheli yakalandı, ilk belirlemelere göre altı milyon değerinde para ve muhtelif değerde ziynet eşyasıyla çok sayıda dijital materyal ve dokümana elkondu.
Yakalanan 60 şüphelinin örgütün güncel ve askeri mahrem yapılanması içinde faaliyette bulundukları, himmet adı altında para toplayarak örgüte finansman sağladıkları, örgütün gaybubet evi olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve haklarında FETÖ davalarından kesinleşmiş hapis cezası ve arama kaydı bulunduğu tespit edildi.

Yerlikaya paylaşımının devamında “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” sözlerini kullandı.

Avukatın sunduğu tweet mahkemeyi karıştırdı: FETÖ'den ceza isteyen savcı 'Hocaefendiyi dinleyin' demişAvukatın sunduğu tweet mahkemeyi karıştırdı: FETÖ’den ceza isteyen savcı ‘Hocaefendiyi dinleyin’ demiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.