Şiddet sıradanlaşıyor: 15 yaşındaki çocuk, 14 yaşındaki çocuğu sigara yüzünden boğarak öldürdü

İstanbul'un şiddet olaylarıyla meşhur ilçesi Esenyurt'ta dehşet verici olay. 14 yaşındaki Y.Y. adlı çocuk, arkadaşı 15 yaşındaki E. A. tarafından boğularak öldürüldü. EA sigara istemiş, YY vermeyince kavga çıkmış ve bir çocuk diğerini boğmuş.

Gündem 2 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye, şiddet olaylarının sıradanlaşmasını, gündelik hayatın sanki normal bir parçasıymış gibi algılanmasını yaşıyor. Hergün yurdun dört bir yanından silahlı, bıçaklamalı cinayet ve yaralama haberleri geliyor. Ama dün gelen bir haber, bu sıradanlaşmanın eriştiği yeni boyutu gösteriyordu.

İstanbul’un şiddet olaylarıyla meşhur hale gelen ilçesi Esenyurt’ta, 14 yaşındaki Y.Y. adlı bir çocuk, arkadaşı 15 yaşındaki E. A. tarafından boğularak öldürüldü. Bir çocuğun ‘arkadaşım’ dediği başka bir çocuğu boğarak öldürmesi yeterince vahim bir olay zaten ama bu cinayetin sebebi, şiddetin sıradanlaşmasının açık kanıtı gibi. Meğer katil çocuk biraz sonra öldüreceği arkadaşından bir sigara istemiş, o vermeyince de onu öldürmüş. Bunu polise de anlattı çocuk: “Boş arazide oturduk, sigara istedim, tartışma çıktı, boğuştuk.”

Esenyurt Akçaburgaz mahallesinde, 31 Temmuz günü meydana gelen olay iddialara göre şöyle yaşandı. Mahalleden iki arkadaş olan Y.Y. ile E. A. sürekli takıldıkları boş araziye gittiler. Bir süre oturup sohbet ettikten sonra iddiaya göre çakmak gazı da çektiler.

İkili arasında sigara isteme yüzünden bir tartışma çıktı. İddiaya göre karşılıklı bir birlerinin boğazına sarıldılar. İki çocukluk arkadaşının boğuşması cinayetle bitti. Y.Y. olay yerinde hayatını kaybetti.

“Oğlunu boğdum”

Sabah’tan Yunus Emre Kavak’ın haberine göre, kavganın ardından olay yerinden giden E. A. iddiaya göre Y.Y.’nin babasının yanına gidip oğlunu boğdum dediği öne sürüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan E. A., Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü.

Antalya'da erkek vahşeti: Kadını taşla, 8 yaşındaki çocuğu boğarak öldürdüAntalya’da erkek vahşeti: Kadını taşla, 8 yaşındaki çocuğu boğarak öldürdü

Vahşet bitmiyor! Genç kadın bir erkek tarafından katledilip 6 parçaya ayrıldıVahşet bitmiyor! Genç kadın bir erkek tarafından katledilip 6 parçaya ayrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.