15 yaşındaki beş çocuğa cinsel istismar iddiası: Bakanlığın haberi bile yokmuş!

12 ayrı suç kaydına rağmen lise güvenlik görevlisi olarak çalışan ve hakkında cinsel istismar davası açılan şahısla ilgili CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir soru önergesi verdi. Yanıt MEB'den geldi: "Şahsın adli sicil kaydı yoktur."

Gündem 27 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul Avcılar’da, bir lisenin özel güvenlik görevlisi olarak işe başlayan Hakan Kabak’ın işe alınırken halihazırda 12 ayrı suç kaydı vardı. 2022 yılında işe alındıktan sonra ise hakkında 15 yaşındaki beş çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla dava açıldı. Bir çocuk da istismarın haricinde Kabak’ın kendisini okul bahçesinde banka kelepçelediğini ve okuldan ayrılmasına engel olduğunu belirtti.

14 Şubat 2022 tarihinde bir gün gözaltında tutulan Hakan Kabak, yurtdışına çıkış yasağı ve haftada iki gün imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Mahkeme, kısa bir süre sonra Kabak hakkındaki adli kontrol kararını kaldırmıştı.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir ise “12 ayrı suçtan kaydı olan bir suç makinesini, nasıl olur da çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullara güvenlik görevlisi olarak alabilirler?” dedi ve konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi verdi. CHP’li Demir’in verdiği soru önergesine Milli Eğitim Bakanı’ndan cevap geldi.

Ankara Milletvekili Deniz Demir, gelen cevabı kamuoyu ile paylaşarak şöyle konuştu:

Yaşanan skandalı Sayın Bakan’a sorduk. Bakanlık tarafından adı geçen şahsın kuruma sunulan adli sicil belgesinde ‘yukarıda kimlik bilgileri bulunan şahsın adli sicil kaydı yoktur’ ibaresi yer almaktadır cevabı verildi. Bu cevap bir skandaldır. Hakan Kabak’ın mahkemeye sunulan adli sicil kaydında 12 ayrı suç kaydı olduğu görülüyor. Nasıl oluyor da Bakanlığın bu suçlardan haberi olmuyor? Kurumlara sunulan belgelerin gerçek olup olmadığı ya da üzerinde oynama yapılıp yapılmadığı denetlenmiyor mu? Bu suçların hepsi işe girdikten sonra mı işlenmiş? Bu, çocuklarımızın büyük bir güvenlik açığı altında olduğunu da gösteriyor.

‘Öğretmenlere eziyet edeceğinize önce okullarda güvenliği sağlayın’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kamuya öğretmen alımında mülakat uygulamasını savunmasına da değinen Demir,  “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullarda böylesine tedbirsiz işe alımların yapılması kabul edilemez. Güvenlik soruşturmaları yapılan, alan eğitimleri ve pedagojik formasyonları tasdikli öğretmenlerimiz, mülakat belası ile uğraşıyor. Bakan Tekin çıkıp ‘İstihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım’ diyerek her yerde mülakat savunuyor. Madem çocukların güvenliğini bu kadar düşünüyorsunuz, bu yaşanan rezalet ne o halde? Sayın Bakan, öğretmenlere eziyet edeceğinize, önce okullarda güvenliği sağlayın!” dedi.

14 yaşındaki çocuğu öğretmen istismar etti iddiası: 'Senin röntgenini çekiyorum' demiş14 yaşındaki çocuğu öğretmen istismar etti iddiası: ‘Senin röntgenini çekiyorum’ demiş

Hiranur Vakfı'nda altı yaşındaki çocuğa cinsel istismar davası yine ertelendiHiranur Vakfı’nda altı yaşındaki çocuğa cinsel istismar davası yine ertelendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.